Ispraćaj  g.Ivana Krstičevića Subota, 9. 7. 2016.

Nebeskom Ocu svidjelo se u vječni mir i blaženstvo, u četvrtak 7. srpnja 2016., pozvati  IVANA  KRSTIČEVIĆA – Lolu, brata naših sestara: s. Anette i s.Vedrane u 61-oj godini života.


Veći broj rodbine, prijatelja, mještana župe Borovci, Metkovčana, Vrgorčana,  naših sestara, došli su 8. srpnja 2016., popodne u 18 sati u Borovce,  ispratiti na vjećni počinak pokojnog Ivana.
 

Pokojni Ivan rođen je 1956. godine. U zadnje vrijeme, oko godinu dana, bio je teže bolestan, doživio je moždani udar. Bio je i hrvatski branitelj. Preko lijesa je imao hrvatsku zastavu.  

Sv. Misu u mrtvačnici i sprovodni obred predvodio je župnik sv. Nikole iz Metkovića don Davor Bilandžić s još 5 svećenika.

Preko mise i sprovoda pjevali su pjevači  župe sv. Nikole iz Mekovića  koje vodi s. Marijana Cvitanović.

Župnik don Davor u oproštajnom govoru, govorio je, o pokojniku, njegovoj bolesti, patnji. Citirao je riječi sv. Augustina: „Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi Gospodine...“ . Pokojnog Ivana preporučio je svima u molitve. Ivan je rođen u brojnoj obitelji u kojoj je učio i prakticirao ljubav prema Bogu, Crkvi i svojoj Domovini. Nije se dvojio stati u obranu svoje vjere i svoga naroda.

Naše sestre predvođene provincijalkom s. Anemarie Radan u većom broju, oko 40-tak, izrazile su kršćansku sućut i blizinu s. Anetti, s.Vedrani, braći: Bariši i Jerki  i njihovim obiteljima.

Nakon mise, sprovod pokojnog Ivana – Lole, krenuo je iz mrtvačnice prema groblju i crkvi sv. Nikole na brežuljku. Prije  pokopa i  nakon molitve župnika, počasna paljba hvatske vojske   ispalila je nekoliko pucnji, zastavu predala bratu Bariši,  dok je gospodin na trubi svirao je „Lijepa naša Domovino...“!

    (s. M. B.)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve