Animacijski listića za Došašće 2015.

Animacijski listića za Došašće 2015.

Srijeda, 25. 11. 2015.

Dragi Prijatelji Maloga Isusa!

Bog nam u svojoj providnosti dariva novo vrijeme Došašća u kojem ćemo radosno iščekivati proslavu rođendana našega Spasitelja. U životu Crkve, ovo Došašće bit će obilježeno iznimnim događajem - otvaranjem JUBILEJA MILOSRĐA i to na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije kada mi sestre SMI i vi, PMI slavimo rođendan za Nebo sl. B. Josipa Stadlera.


Kako bi vam dani Došašća bili obilježeni stvarnostima koje ćemo živjeti kao Crkva, na susretu animatora 7. studenog, osmišljen je animacijski listić. Preporučam da se dobro zagledate u svaki djelić slike kojom smo obilježili određeni tjedan. Razmatrajte navedene biblijske tekstove jer nas na njih potiče sam sv. Otac u buli najave Jubileja milosrđa.

Kako bi kao Društvo dali neki svoj konkretan doprinos u poniranju u otajstvo Milosrđa s nakanom da nas ono u ovom svetom vremenu duboko dotakne i nadahne za radosno življenje karizme služenja, vaši će animatori primiti prigodne molitvene materijale koje ćete koristiti na svojim molitvenim susretima. Dogovoreno je na susretu animatora, da to bude po mogućnosti svaki 8.-i u mjesecu, ujedno Stadlerov dan. Ako vam nije moguće u spletu župnih aktivnosti, slobodno te molitvene susrete upriličite po svom internom dogovoru.

Ujedno najavljujem kako će slavlje godišnjeg susreta biti osmišljeno kao hodočašće jer nas na takve geste potiče sam sv. Otac, a sve u svrhu ponovnog susreta s milosrdnim Ocem, kako bi dotaknuti milosrđem, jedni drugima taj dar još spremnije i velikodušnije darivali.

Želim vam duhovno plodan hod kroz dane Došašća i radosno slavljenje svetkovine rođenja našega Spasitelja Isusa Krista, koji se rodio jer želi da Ga ljubimo!

Uz sestrinski pozdrav

s. Emanuela Pečnik, pročelnica Vijeća za PMI

Preuzmite dokument:

  Letak   (1.74 MB)
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve