Djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije posjetili djecu u kući “Egipat” i zajednicu sestara SMI

Djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije posjetili djecu u kući “Egipat” i zajednicu sestara SMI

Nedelja, 16. 2. 2020.

U subotu 15. siječnja 2020. godine djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije na čelu s ravnateljem don Mirkom Šimićem i ravnateljicom dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ sestrom Katom Ostojić, posjetili su sestre Služavke Maloga Isusa i djecu iz dječjeg doma „Egipat“ 

Posjet je započeo misnim slavljem u 18:00 sati koje je predslavio don Mirko Šimić. U kratkoj propovijedi, don Mirko je istaknuo dvije stvari. Jedna je da se Isus sažalio nad ljudima, da je Isusu žao naroda, osjećaj koji je svima poznat. Svi smo se nekada sažalili kada je netko bio tužan zbog nevolje koja ga je snašla. Taj nam je osjećaj dobro poznat i to je osjećaj kojega Bog nije skrivao pred svojim učenicima. Isusu je bilo žao naroda koji je bio gladan i iz tog sažaljenja čini čudo, hrani taj isti narod. Isus ne kaže samo da mu je žao naroda, nego on djeluje i čini čudo. Druga stvar koju je istaknuo jest čudo. Osjećaj sažaljenja svi razumijemo, ali čudo nam je teže shvatiti. Za čudo nam je potrebna vjera, i stoga trebamo raditi na sebi i pokušati učiniti da to zrno vjere koje svatko u sebi ima poraste.
Misno slavlje animirale su kandidatica Nikolina Cvitanović i novakinja s. Mihaela Martinović sviranjem i pjevanjem zajedno s ostalim sestrama, a čitanja je čitala Anita Hrgota iz SDE-a.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje oko obiteljskog stola, gdje su djelatnice Caritasa uručile darove djeci i sestrama. Druženje je uz obilje smijeha i radosti nastavljeno svima omiljenom igrom „Čovječe, ne ljuti se“.
Nikolina Cvitanović
kandidatica
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve