Dodjela iskaznica Prijateljima Malog Isusa u Maglaju

Dodjela iskaznica Prijateljima Malog Isusa u Maglaju

Subota, 17. 11. 2012.

MAGLAJ: U subotu 17. studenog, u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju bila su dva događaja:

  • Uvođenje u župu novog župnika vlč. Josipa Jelića, koji je preuzeo župu od dosadašnjeg župnika vlč. Jakova Filipovića;
  • Dodjela iskaznica članovima Prijatelja Maloga Isusa župe Maglaj, među kojima su iskaznice primili dosadašnji župnik vlč. Jakov i novi vlč. Josip.

Neposredna priprava za ovaj čin bila je jednosatna adoracija pred izloženim Presvetim oltarskim sakramentom koju su vodile sestre. Uslijedila je potom svečana sveta Misa, što ju je predvodio preč. Zlatko Ivkić, župnik u Žepču i dekan žepačkog dekanata, u koncelebraciji s dosadašnjim župnikom vlč. Jakovom i novim vlč Josipom, koji je, prema crkvenim propisima, obavio primopredaju. U svojoj nastupnoj propovjedi novi je župnik izrazio radost što preuzima župu i svetište sv. Leopolda B. Mandića, te spremnost pastoralno nastaviti utrtim stazama svog predčasnika, a sve u suradnji sa svojim župljanima.

Prije završnog blagoslova prijateljima Maloga Isusa se obratila s. Ružica Ivić, pročelnica društva PMI, zaželivši im da rastu u vjernosti i ljubavi prema Malom Isusu kojeg će svakodnevno nastojati prepoznavati u trpećim ljudima svoga vremena. Potom je dekan prozvao članove PMI pred oltar, kojima je, prema propisima obrednika društva Prijatelja Maloga Isusa, s. Ružica podijelila iskaznice. Nakon toga članovi Društva su izrekli svoja obećanja, da će biti ustrajni i pažljivi slušatelji Isusove Riječi, ustrajni u osobnoj i zajedničkoj molitvi, revni u vršenju djela ljubavi, a sve snagom sakramenta pomirenja i Presvete Euharistije.

Pjevanje tijekom svečane Euharistije animirala je s. Marija Filipović, koja je i organizirala svečanost dodjele iskaznica s Prijateljima Maloga Isusa.

Radost duhovnog zajedništva se nastavila zajedničkim druženjem u prostorijama župske kuće.

PMI Maglaj

  Vijesti - Sve