Drugi formativni susret animatorica PMI-a zagrebačke provincije

Drugi formativni susret animatorica PMI-a zagrebačke provincije

Subota, 4. 5. 2013.

U subotu, 4. svibnja 2013. održan je drugi  formativni susret animatorica DPMI-a zagrebačke provincije u samostanu Antunovac u Novoj Vesi u Zagrebu.. Susret je vodila s. Emanuela Pečnik pročelnica Vijeća PMI, uz s. Emanuelu susretu je bila prisutna i s. Jelena Burić i s. Vesna Mateljan iz splitske provincije.


Susret je započeo molitvom u kućnoj kapeli, te kratkim predstavljanjem i upoznavanjem animatorica.

U prvom dijelu susreta, izlaganje je održala s. Vesna Mateljan. Posebnu je pozornost usmjerila na Godinu vjere te  nam kroz Isusa, Blaženu Djevicu Mariju i lik Sl. B. Josipa Stadlera približila kako živjeti krepost vjere u današnjoj velikoj krizi vjere. Poticala nas je na osobna promišljanja: kakva je moja vjera i molitva? Dala nam je smjernice kako trebamo krenuti putem vjere i to kroz cijeli svoj život. Prisjetili smo se dijelova iz knjige  Karla Careta  „Pismo iz pustinje“, o njegovu gledanju na život i vjeru.Nakon iscrpnog i  izlaganja s. Vesne razmišljali smo i iznijeli svoja viđenja o molitvi u obitelji, okruženju i gdje su nam mladi. Te kako ojačati svoju vjeru i biti misionari u svojoj sredini.

Naše druženje nastavili smo u blagavaonici časnih sestara, nakon okrepe rad smo             

nastavili pod nazivom: Evangelizacija u svakodnevnom životu; kako u svakodnevici dijeliti vjeru. Nakon poučnog dijela, formirali smo se u četiri skupine. Svaka skupina je dobila temu, u plenumu smo jedni dugima priopćili vlastita promišljanja:

  • veliki nedostatak dnevne osobne i obiteljske molitve, komunikacija unutar obiteljskog sustava  poticati na svakodnevnu molitvu, sudjelovati na svetoj misi, razgovarati o vjeri, svojim  primjerom poticati na molitvu, moliti se za sve, razgovarati s prijateljima,  imati hrabrosti i u svakom trenutku biti kršćanin.
  • U svojim razmišljanjima dogovorili smo se da će prvi početak biti da svaki dan molimo za svoje obitelji među sobom, te da i svoje potičemo na molitvu, da se molimo za djecu, bolesne i nemoćne.

Dogovarale smo se  oko hodočašća u Sarajevo 08. i 09. lipnja 2013. u vidu daljnje formacije animatorica te o projektima koji su pred nama ( duhovna obnova u listopadu, misijska izložba u listopadu ).

Susret je završio euharistijskim slavljem misom u kućnoj kapelici.

ŽIVIO MALI ISUS – UVIJEK U NAŠIM SRCIMA

Mirjana Džajo, sv.Ivan Krstitelj Nova ves Zagreb

  Vijesti - Sve