Duhovna obnova crkvenog zbora i društva Prijatelja Maloga Isusa Prozor

Duhovna obnova crkvenog zbora i društva Prijatelja Maloga Isusa Prozor

Utorak, 1. 6. 2021.

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju 30. svibnja 2021. godine održan je duhovno rekreativni program za članove velikog crkvenog zbora koji su ujedno članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa (PMI) iz župe Presvetog Srca Isusova – Prozor.

U ranim jutarnjim satima okupili su se na trgu dr. Josipa Stadlera u Prozoru oni koji vole pjevati i pjesmom slaviti Gospodina. Nakon zajedničke molitve uputili su se prema travničkom sjemeništu „Petar Barbarić“, a zatim na planinu Vlašić. Toplina i srdačnost dočeka u travničkom sjemeništu i ovaj je puta bila posebna. Pri samom dolasku zbor i Prijatelje Maloga Isusa dočekao je rektor travničkog sjemeništa don Željo Marić sa sjemeništarcima.

Nakon osvježenja i kratkog predaha uputili su se u sjemenišnu crkvu gdje je bila prilika za osobnu molitvu i zajedničko promišljanje na zadanu temu. U ovoj godini Božje Riječi Prijatelji Maloga Isusa svaki mjesec kroz biblijski ulomak razmišljaju o jednom otajstvu krunice Maloga Isusa, zatim imaju prigodu za sakrament pomirenja, a sve završi svečanim misnim slavlje. Misno je slavlje ovaj puta bilo u posebnom ozračju, kod kapelice Gospe Snježne na Vlašiću. Tema promišljanja za mjesec svibanj bila je „Isusovo obrezanje – Riječ Božja iznad svakog zakona“. Razmišljanje o toj temi pripremila je i animirala s. M. Marinela Zeko, voditeljica crkvenog zbora i članova društva PMI Prozor. Duhovna je obnova započela s onim uobičajenim i dobro poznatim, a onda se polako zalazilo u nutrinu gdje je svatko imao mogućnost otkriti vlastite čežnje za duhovnom hranom i duhovnim sadržajem. Bila je ovo lijepa prigoda da svatko uđe u svoju nutrinu i da se tu susretne sa svojim najboljim prijateljem – Isusom. Posebna privilegija bila je moliti u Stadlerovoj ustanovi i na grobu sluge Božjega Petra Barbarića.

Nakon zajedničkog promišljanja krenulo se se prema planini Vlašiću. Tu ih je dočekala oštrina svježeg zraka i prohladnog vjetra koji ih je pratio na hodočasničkom putu prema kapelici Gospe Snježne gdje su obavili svibanjsku pobožnost i slavili misno slavlje koje je predslavio don Željko Marić. U svim molitvama bili su uključeni prijatelji svakoga od nazočnih, kao i prijatelji Prijatelja Maloga Isusa.

Nakon bogatog duhovnog sadržaja uslijedio je posjet vikend naselju na Vlašiću gdje je slijedila tjelesna okrjepa koju je pripremio don Željo sa svojim suradnicima. Radosno druženje i pjesma nastavila se do večernjih sati.

Zahvalni smo dragome Bogu, Presvetom Trojstvu i svima koji su nam omogućili ovo osvježenje i duhovnu okrjepu. Posebna hvala rektoru don Željku Marić i njegovim suradnicima.

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve