Duhovna obnova krizmanika

Duhovna obnova krizmanika

Subota, 21. 2. 2015.

Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II organizirao je susret za krizmanike 21. veljače u katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču. Na ovom susretu sudjelovalo je 110 krizmanika iz tri župe, Žepče, Globarica i župa Lug Brankovići koji su bili najbrojniji 60 krizmanika.


Tema susreta bola je Godina posvećenog života. Budući da je Sveti Otac ovu godinu proglasio Godinom posvećenog života. Svoje iskustvo o redovničkom životu mladima je predstavio salezijanski bogoslov Ivan. Mladi su razmišljali o evanđeoskim ulomcima o talentima i o Isusovom pozivu apostola. Svatko je u sebi i drugome pokušao otkriti talente.

I radionice su bile protkane ovom temom, gdje su mladi imali prigodu izreći gdje oni najviše koriste svoje darove sposobnosti koje im je Bog darovao. Jedni drugima su to prenijeli riječima i pantomimom.

Također s. Marinela ima je prigodu mladima približiti život posvećene osobe. Tko je Bogu posvećena osoba, zatim o zavjetima je govorila.

Svatko od nas može živjeti svoj posvećeni život u obitelji, u redovništvu na radnom mjestu ako imamo volje i želje.

Kruna ovog susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je vodio župni vikar župe Lug Brankovići don Ivan Karača, koji je mlade potaknuo da se više prepuste vodstvu Duha Svetoga i da više koriste darove Duha svetoga.

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve