Duhovna obnova za Prijatelje Malog Isusa

Duhovna obnova za Prijatelje Malog Isusa

Petak, 16. 3. 2012.

GROMILJAK: U Kući Navještenja u Gromiljaku održana je 17. ožujka 2012. godine duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa iz Gromiljaka i iz Busovače na temu: Marija u životu Crkve. Obnovu je vodio vlč. Marko Majstorović, ekonom i prefekt u travničkom sjemeništu Petar Barbarić. U svom izlaganju predstavio je Mariju kao uzor ženu koja je imala neizmjerno pouzdanje u Boga. U trenutku kad joj je anđeo rekao da će začet i roditi Isusa veoma se uplašila i zbunila. Anđeo ju je ohrabrio rekavši joj: "Ne boj se".


Bog ima svoj plan s Marijom kojeg u datom momentu ona ne razumije, ali vjeruje i prihvaća sve što Bog od nje traži. Svaki put kad Bog ulazi u nečiji  život javlja se izgubljenost, izbezumljenost… Zašto baš meni, zašto baš ja? U svakom trenutku života najvažnija je otvorenost Bogu i to je jedini recept za pravu sreću, naglasio je vlč. Marko.

Nakon predavanja bila je radionica u kojoj su obrađivana ova pitanja:

  1. Prakticirate li zajedničku molitvu u obitelji i što ti molitva znači u životu?
  2. Što mogu naučiti od Bl. Djevice Marije, kako sebe prepoznajem u Mariji?
  3. Što vas je potaklo da postanete član Društva Prijatelja Malog Isusa?

Uslijedila je živa rasprava o naznačenoj temi, u kojoj su sudionice prepoznale svoje slabe trenutke, posebno što se tiče obiteljske molitve. Prijatelji Maloga Isusa izrazili su radost da mogu svojim skromnim doprinosom u djelotvornoj ljubavi prema bližnjima biti dionice karizme sestara Služavki Maloga Isusa koje je osnovao sluga Božji Josip Stadler. Zatim je bilo klanjanje pred Presvetim, sveta ispovijed i sveta misa.

Kako je lijepo moći doživjeti blizinu Isusovu, rekle su neke od sudionica, a još ljepše kad se ista blizins utjelovljuje u svakodnevnom životu  kršćana, posebno Prijatelja Maloga Isusa. (L. K.)

  Vijesti - Sve