Duhovni susret u župi Lovnica

Duhovni susret u župi Lovnica

Subota, 5. 10. 2013.

U subotu, 5. listopada 2013. godine održan je u župi Lovnica duhovni susret za osmi razred i srednjoškolke, kojeg je vodila s. Ružica Ivić, pročelnica za Prijatelje Maloga Isusa. Župnik, vlč. Marko Lacić, kao i uvijek velikodušan i dobar domaćin, otvorio je sestrama i mladima vrata srca, župne kuće i crkve. Već su sestre u ovoj župi više susreta s mladima održale tijekom prošle i ove školske godine. 


Susret se odvijao na temu: Marija u mom životu. U izlaganju o Mariji, Majci Isusovoj,  obrađeno je pet etapa Marijina života. To su Navještenje, Isusovo rođenje, Marijin pohod Elizabeti, svadba u Kani Galilejskoj i Marija pod križem. Svaka od ovih etapa bila je za Mariju životni ispit u vjernosti Gospodinu. Na sve je odgovorila: Neka mi bude....!

Kroz radionice svaka je skupina promatrala Mariju pod jednim događajem i na temelju toga donijela zajednička razmišljanja. Iz njihova rada moglo se jasno vidjeti kako mladi znaju  prepoznavati pozitivne vrednote koje bi trebali usvajati i živjeti. Jasno uočavaju izazove vremena, ali i mogućnost oduprijeti se negativnim trendovima. Što je najvažnije mladi su, iako malobrojni, kroz rad bili jako aktivni e kreativni. Na svršetku je svaka skupina iznijela svoja razmišljanja kroz riječ i jedan nacrtani simbol, na temelju čega je napravljen zajednički plakat koji je ostao izvješen u vjeronaučnoj dvorani. 

Susret je završen molitvom svete krunice i svetom Misom u 16 sati, koju je predvodio župnik vlč. Lacić.

  Vijesti - Sve