Duhovni susret za osmoškolce

Duhovni susret za osmoškolce

Subota, 19. 5. 2012.

ULARICE: U organizaciji dekana i župnika župe Ularice, preč. Marinka Grubešića, održan je 19. svibnja u župi Rođenja BDM – Ularice, duhovni susret za osmoškolce, koji su vodile s. Ružica Ivić i s. Genoveva Rajić, na temu: Marija u životu sluge Božjega Josipa Stadlera. Tema je bila prilagođena njihovoj dobi, a rad se odvijao u vidu predavanja, rada u skupinama, kroz igru, a na koncu je bilo pokorničko bogoslužje, sakrament ispovijedi i Sveta misa koju je predvodio župnik.


Njih 27 sudionika - dječaka i djevojčica iz župe Ularice, te dvije iz dobojske župe, s velikom pažnjom su sudjelovali u cjelodnevnom radu. Posebno su bili aktivni u radu u skupinama, kada su kroz riječ i crtež izrazili svoje želje koje zvanje izabrati i kakvi bi željeli biti. Bili su oduševljeni likom sluge Božjega Josipa Stadlera, kojega oni već dobro poznaju. Njihov župnik, preč. Grubešić, bio je jako ponosan kada su jednoglasno napamet odgovarali sve o njegovu životu i radu, a sestre Služavke Malog Isusa ostale su zadivljene.

Ovaj je duhovni susret ujedno je bio i poticaj za sudjelovanje na petnaestom susretu Prijatelja Maloga Isusa, koji će se održati 9. lipnja 2012. godine u župi svete Ane u Žabljaku. (kta/g.r.)

  Vijesti - Sve