Gle, već se sjaje jaslice!

Gle, već se sjaje jaslice!

Subota, 21. 12. 2013.

{image:34:medium}

Otajstvo Utjelovljenja omiljeni je predmet razmatranja kako sestara Služavki Maloga Isusa, tako i Družbinih vanjskih suradnika Prijatelja Maloga Isusa.
 Ta zadivljenost misterijem Božića, ove godine u našoj Provinciji došla je do izražaja i postavljanjem prigodne prodajne izložbe jaslica u samostanu Antunovac u Zagrebu od 15. do 22. prosinca pod geslom Gle, već se sjaje jaslice! Na izložbi je bilo izloženo četrdeset i dvoje jaslice. 



{image:40:medium}Izložbu je blagoslovio i otvorio vlč. Alojzije Žlebečić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja.
U dane u koje je izložba bila otvorena, u naš dom svratili su mnogi. Zaustavljajući se gotovo kod svakog eksponata, divili su se kreativnosti i maštovitosti onih koji su ih izradili. a što su tek prebirali u svojoj nutrini? 


Svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju ovog djela neka vazda u srcima gori oganj ljubavi!


U zajedništvu s o. Utemeljiteljem svima koji su posjetili izložbu ili će čitati ove retke neka je izrečena zahvala: „O, sretna slamo na kojoj ležaše mali Isus! Ljepša si od svih ruža i ljiljana; koja te rodi zemlja? Ne daješ ti časovita ognja da zapaljena časak planeš pa da te nestane, nego zapaljena ognjem Onoga koji na tebi leži, pružaš vječni žar... O , ognju koji goriš, užeži i mene!“

  Vijesti - Sve