Gradonačelinik Solina posjetio Dom sv. Rafaela

Gradonačelinik Solina posjetio Dom sv. Rafaela

Petak, 12. 12. 2014.

Gradonačelnik Blaženko Boban tradicionalno je uoči blagdana sv. Lucije posjetio štićenike samostana Sv. Rafaela u Solinu.

Košare slatkiša, higijenske potrepštine, brašno, šećer i ulje tek su dio velikog paketa kojega je Grad i ove godine donirao samostanu. 


Gradonačelnik je najavio kako je u proračunu za 2015. osigurano više sredstava za lož ulje čiju nabavku Grad posljednjih nekoliko godina sufinancira.

- U 2014. smo za ovu namjenu izdvojili 50 tisuća kuna, a u 2015. smo predvidjeli izdvajanje od 60 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik dodajući kako će Grad i dalje u skladu sa svojim mogućnostima pomagati ovaj samostan.

- Neizreciva je toplina koju osjetim kad se nađem okružen ovim dragim ljudima. Mali Isus je uvijek u njihovom okrilju i obasjava njihov dom – poručio je gradonačelnik štoćenicima koji su ga kao i uvijek darivali prigodnim blagdanskim pjesmama.

Gradonačelniku se u ime časnih sestara Služavki Maloga Isusa koje skrbi o štićenicima ovog samostana zahvalila č. s. Krucifiksa Ivelić.

- Hvala našem gradonačelniku Blaženku Bobanu, ali i svim njegovim prethodnicima koji su nas kao i on uvijek pomagali. Bez ljudi dobroga srca uistinu ne bismo mogli opstati – kazala je č. s. Krucifiksa Ivelić.

Gradonačelniku i pročelniku Odjela za javne djelatnosti Darku Bilandžiću koji je bio u njegovoj pratnji zahvalila se i predstojnica samostana č. s. Amabilis Vukman.

M.B.J.

  Vijesti - Sve