HVALU NAVJEŠĆUJEMO GOSPODNJU

HVALU NAVJEŠĆUJEMO GOSPODNJU

Četvrtak, 5. 1. 2017.

Kao Prijatelji maloga Isusa, uz naše sestre Služavke Maloga Isusa, uvijek iznova učimo ponirati u otajstvo Utjelovljenja. Tako smo i danas, na svetkovinu Bogojavljenja, u župi sv. Vida u Pitomači prije jutarnje svete mise animirali prigodnu pobožnost krunice Djeteta Isusa čitajući tekstove S. Licea Na izvoru ljubavi. Poput triju mudraca, čije poklonstvo danas spominjemo, i mi smo zastali pred Djetetom u jaslama, otvorili Mu svoja srca. Klanjali se. Motrili Njega koji je svoju svemoć sakrio u djetinju nemoć. Iznova smo razmatrali poniznost, malenost da po njima doživimo puninu susreta, kako kaže tekstopisac. Uz mnoge molitvene nakane koje svatko nosi u srcu, s. Emanuela, predvodeći pobožnost, potaknula nas je da i mi, kao Prijatelji maloga Isusa, poput Marije predanog srca i zanosno živimo svoje svagdane. Neka Isusovo srce kuca i u nama, kao što je kucalo i u Mariji, kako bismo bili poslužitelji i graditelji Njegove ljubavi i u danima poslije Božića.


A naši najmlađi članovi, naša djeca, Dan sv. Djetinjstva obilježila su drugačije. Dječje. Jednostavno. Bogato. Za vrijeme euharistijskog slavlja, bio je upriličen svečani prinos darova njihovih misijskih kasica . Prinosu darove predhodio je prigodni recital kojeg su izrekla djeca obučena u likove Pjevača betlehemske zvijezde. Prilazili su oltaru uz čitanje poticajnih riječi: Slaveći današnju svetkovinu BOGOJAVLJENJA krenimo i mi odvažno putem vjere, vjere djelotvorne ljubavlju. Neka nas vodi „zvijezda njegova“koja uvijek iznova raspršuje tamu srca te donosi mir i radost. Neka nas dovede do malenih, siromašnih, nemoćnih, obespravljenih. Poput triju mudraca padnimo pred Njim nice dušom, srcem, koljenom. Otvorimo svoje blago i prinesimo darove! Potom je svatko od njih izrekao svoju poruku. Zvijezda nas je pozvala zagledati se u sjaj Njegove zvijezde, Anđeo nam je posvijestio dubinu ljubavi koja nam se objavila u liku Djeteta Isusa, Kralj sa zlatom pozvao nas je sve svoje blago staviti pred Malog Isusa, Kralj sa tamjanom rekao nam je:“Zapamti samo Božiću SEBE daješ kad se radosno bližnjima predaješ!“ i na kraju Kralj sa smirnom pozvao nas je biti blizu malenima, nevoljnima jer to je vrijednost (pre)bogata.


Prigodni recital završili su pjevanjem pjesme Imaj srce. Zatim je slijedilo prinošenje misijskih kasica. Novčani dar bio je ukrašen ozarenim licima djece, mladih i svih okupljenih. 
Zato, i ti čitatelju ovih redaka, Imaj srce za srce djeteta!

  Vijesti - Sve