Imenovanje animatorica PMI-a u župi sv. Pavla

Imenovanje animatorica PMI-a u župi sv. Pavla

Petak, 14. 9. 2012.

ZAGREB: U petak, 14. rujna u župnoj dvorani na prvi susret u novoj pastoralnoj godini pod vodstvom  s. Emanuele Pečnik, okupili su se PMI u župi sv. Pavla u Zagrebu. Nakon molitveno –slavljeničkog uvoda, u prvom dijelu susreta okupljeni članovi radili su na Statutima, osobito na onim člancima koji govore o svrsi i ciljevima Društva. Nakon uvoda, kojeg je pripremila s. Emanuela, prisutni članovi u grupnom radu snažnije su promišljali o svojem identitetu. U zajedničkom razgovoru na unaprijed pripremljene grupne zadatke, tražili su putove kako  što kvalitetnije i kreativnije prionuti uz otajstvo Kristova utjelovljenja kako bi ono što snažnije došlo do izražaja u svagdašnjem životu.


Nakon grupnom rada, slijedilo je iznošenje rezultata. Svi su ostali zadivljeni konkretnošću poticaja. Svaka skupina donijela je neku svoju konkretnu odluku pod geslom „Imat ću srce za...“
U drugom dijelu susreta, s. Emanuela je uvela prisutne članove u važan korak, u donošenje odluke koje članove između sebe izabrati ili imenovati za animatore. Najprije je s. Emanuela sve prisutne upoznala koje zadaće čekaju te osobe, što se od njih očekuje na razini župe i u vidu formacije. Slijedio je radostan, spontan razgovor, izricanje prijedloga. Najveći dio prisutnih članova složio se s prijedlogom da imenujemo dvije osobe i odluka je pala na gđu Luciju Sertić i gđu Anku Bojčić. Premda svaka od njih ima podosta svakodnevnih obaveza i u obitelji i na radnom mjestu, prihvatile su ovo imenovanje. Slijedilo je čestitanje. 


U završnom dijelu susreta pogled smo usmjerili prema naprijed, u susret Godini vjere te zajedno promišljali kako svjedočanstvo vjere donijeti pred Boga i ljude. Dogovarali smo se za Nedjelju zahvalnosti za Božja dobročinstva, za Misijsku nedjelju i druge karitativne akcije na razini župne zajednice.

  Vijesti - Sve