„Ja izabrah vas“ (Iv 15,16)

„Ja izabrah vas“ (Iv 15,16)

Petak, 13. 3. 2015.

Sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa na Nacionalnom susretu redovnika, redovnica i Bogu posvećenih osoba u Mariji Bistrici

Sestre Služavke Maloga Isusa, predvođene vrhovnom glavaricom Družbe s. M. Radoslavom Radek i provincijskim glavaricama s. M. Anemarie Radan, s. Admiratom Lučić i s. Katarinom Penić-Sirak, nazočile su na Nacionalnom susretu redovnika, redovnica, Bogu posvećenih laika i laika povezanih s redovničkim zajednicama preko svjetovnih redova i bratstva koji je održan 14. ožujka 2015.u svetištu Majke Božje Bistričke.


Ovoj proslavi i susretu na Mariji Bistrici, sestrama su se pridružili i njihovi vanjski suradnici članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa iz Hrvatske i BiH.

U svojoj homiliji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je sve nazočne redovnike i redovnice i vjernike laike da budu ljudi molitve, da dopuste da ih pokrene Duh Sveti kako bi poput svojih utemeljitelja i utemeljiteljica nastavili živjeti primljene karizme stavljajući se u službu Crkve u našem vremenu, jer„posvećeni život je dar Crkvi, rađa se u Crkvi i raste u Crkvi i sav je usmjeren na Crkvu, te stoga pripada crkvenom životu i svetosti Crkve.“

U poslijepodnevnim satima sestre i PMI sudjelovali su na pobožnosti križnoga puta na bistričkoj Kalvariji. Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava sudjelovala je u animiranju križnoga puta noseći zapaljenu svijeću od druge do treće postaje. Ovom pobožnošću križnog puta završena je središnja proslava Godine posvećenog života u Mariji Bistrici. (s.am)

  Vijesti - Sve