Kako si divan, Bože, u vjernima svojim!

Kako si divan, Bože, u vjernima svojim!

Ponedjeljak, 22. 1. 2018.

U predvečerje dana, 22. 01. župi sv. Benedikta i Gospe Žalosne u Kloštru Podravskom susreli su se PMI podravske regije – Pitomača, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete. Okupili su se oko svetačkog lika SB Josipa Stadlera u povodu njegovog 175. rođendana.


U 17:30 sati započelo se uvodnom molitvom, pjesmom i krunicom u kojoj su se razmatrala otajstva Isusova utjelovljenja, prema  mislima sluge B. J. Stadlera. Molitveni program završili smo molitvom za proglašenjem blaženim i svetim Sluge Božjega.

Središnji dio slavlja bila je sveta misa u 18:00 sati koju je predslavio fra Ivan Široki, mjesni župnik. U homiliji nam je  posvijestio važnost povezanosti s Bogom kao principom jedinstva i zajedništva, u skladu sa molitvenom osminom za jedinstvo kršćana, oko kojeg se zalagao i Sluga Božji.

Nakon euharistijskog slavlja, s. Emanuela Pečnik, pročelnica Društva, održala nam je prigodno razmatranje o  životu nadbiskupa J. Stadlera, s posebnim naglaskom na neke važne elemente Stadlerova života koje bi i mi trebali primjenjivati u svom apostolatu i životu, poput spremnosti na radosno trpljenje bez žaljenja, a sve to iz ljubavi prema Bogu i bratu čovjeku. Nakon bogate duhovne okrijepe u crkvi, uputili smo se u župnu dvoranu, gdje se nastavilo druženje uz domjenak, a zapjevale su se i poznate podravske i starogradske pjesme.

Zahvaljujem ti, Kriste, dobri pastiru, što si svoga Slugu doveo do nebeske slave. Nama, koji se nadahnjujemo na njegovom svetom životu, po njegovu zagovoru udijeli dar da imamo udjela u Tvojoj milosti.

Stjepan Ratajec, PMI iz Pitomače

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve