Kardinal Vinko Puljić posjetio Stadlerov dječji dom “Egipat”

Kardinal Vinko Puljić posjetio Stadlerov dječji dom “Egipat”

Nedelja, 8. 4. 2012.

SARAJEVO: U popodnevnim satima na Uskrs, 8. travnja, samostan i Stadlerov dječji dom Egipat posjetio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u pratnji ekonoma Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luke Kesedžića i naših sestara koje djeluju u Nadbiskupskom ordinarijatu Vrhbosanskom.


Dok je ovom zemljom hodio sluga Božji nadbiskup Stadler on je osobno dolazio čestitati djeci Božić i Uskrs. Već dugi niz godina Stadlera u tome vjerno zamjenjuje njegov sadašnji nasljednik kardinal Vinko Puljić. Sestre i kandidatice, a pogotovo djeca koja su smještena u SDD Egipat, s nestrpljenjem su iščekivala Kardinalov dolazak. Vrijeme iščekivanja popunili su vježbajući pjesme kojima će Kardinala razveseliti.

Kad je Kardinal stupio u samostan Egipat zaorila se pjesma, nakon čega smo svi zajedno ušli u samostansku kapelicu u kojoj nam je Kardinal podijelio blagoslov. Kardinal je djecu, kandidatice i sestre obdario slatkišima i lijepim pisanicama. Posebna radost bila je tucanje s uskrslim jajima. Svi su se gurali da dođu do Kardinala. Gledajući dječju radost pri druženju s Uzoritim sjetile smo se oca Utemeljitelja i njegove ljubavi prema napuštenoj djecu. Tada se u srcu spontano javila molitva za proglašenje blaženim Oca sirotinje sluge Božjega nadbiskupa Stadlera. I dok su se djeca radovala susretu s Kardinalom i darovima koje su primili, sestre su ih s ljubavlju pratile i molile Božji blagoslov svakomu od njih.

  Vijesti - Sve