Klanjanje u splitskoj Katedrali

Klanjanje u splitskoj Katedrali

Srijeda, 1. 4. 2015.

Na Cvjetnu nedjelju, nakon svečane  Euharistije i procesije sa Presvetim na Peripteru , u podne počelo je tradicionalno klanjanje Presvetom oltarskom Sakramentu. Svečanu sv. Misu predslavio je splitsko-makarski nadbiskup msgr Marin Barišić, koji je nakon sv. Mise u pratnji svećenika, bogoslova i pjevačkog zbora, noseći Presveto po Peripteru, blagoslivljao cijeli Grad. 


Nakon toga je u katedrali podijelio blagoslov vjernicima koji su popunili sva mjesta u svetištu.  Slijedilo je tradicionalno četrdeset satno klanjanje, koje je uključivalo poslijepodnevne satove na Cvjetnicu, zatim jutarnje i poslijepodnevne satove u ponedjeljak i u utorak, a u srijedu samo jutarnje satove. Navečer je bilo zajedničko klanjanje vjernika od 18 – 19 sati, nakon čega je slijedila sv. Misa.

U četrdeset satno kljanjanje uključeni su svi građani Splita koji su imali mogućnost pokloniti se svome Gospodinu, zahvaliti za sve primljene milosti, kao i moliti za pomoć i blagoslov za sebe i svoje obitelji. Osim vjernika , koji su dolazili prema svojim mogućnostima, redovnice i bogoslovi izmjenjivali su se po točno određenom satu. Naše sestre imale su milost iskazati svoju odanost i ljubav Presvetom jutrom od 9 – 10 sati i poslijepodne od 15 – 16 sati. One koje su u taj sat bile vezane svojom dužnošću, dolazile su u drugo vrijeme. Gotovo sve sestre koje žive i djeluju u Gradu obavljale su ovu pobožnost. Njima su se pridružile sestre novakinje, postulantice i kandidatica. Osjećaj zahvalnosti i ljubavi prema našem Spasitelju svaka je iskazala svojom nazočnošću. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve