Književne večeri četvrtkom u HKD-u SV. JERONIMA, Zagreb

Četvrtak, 7. 1. 2016.

U sklopu Književnih večeri četvrtkom u Hrvatskom katoličkom društvu Sv. Jeronima u Zagrebu, 7. siječnja 2016., predstavljena je knjige dr. Agneze Szabo, „Josip Stadler, prvi vrhbosanski nadbiskup i utemeljitelj Družbe sestara služavki maloga Isusa“.


Dr. Stjepan Razum je predstavio prvi dio knjige koji govori o Stadlerovu djetinjstvu, mladosti, službi profesora i odgojitelja u Zagrebu te nadbiskupskoj službi u Bosni. Posebno je naglasio kako je Stadler bio član Hrvatskog katoličkog društva sv. Jeronima, a u prostorijama ovog društva nalazi se i njegov portret.

S. Vesna Mateljan je predstavila drugi dio knjige koji govori o Stadlerovu „remek djelu“: Družbi sestara služavki maloga Isusa. „Ovo djelo dr. Agneze Szabo, plod je velike ljubavi prema Bogu koji je izlio obilje svoje milosti u jednom povijesnom trenutku prije 125 godina, to je plod divljenja prema jednom od velikana hrvatske povijesti i duhovnih velikana u našem narodu, sluzi Božjem Josipu Stadleru, a naposljetku to je i plod ljubavi prema sestrama Služavkama maloga Isusa s kojima već dugi niz godina autorica surađuje, na čemu joj sestre Služavke maloga Isusa od srca zahvaljuju,“ naglasila je s. Vesna

Dr. Agneza Szabo je zahvalila sestrama koje su joj dale povjerenje da piše ovu knjigu i koje su joj pomogle u odabiru materijala.

Svi koji su bili prisutni s velikim su zanimanjem pratili ovo predstavljanje knjige i izrazili svoje čestitke dr. Szabo i zahvalnost što nam je podarila još jedno djelo o duhovnom velikanu našega naroda. Svima nam je želja da Sluga Božji Josip Stadler bude bolje poznat našem hrvatskom narodu. (s.v.m.)

  Vijesti - Sve