Maratonsko volontiranje mladih PMI-a u “ 72 sata bez kompromisa „

Maratonsko volontiranje mladih PMI-a u “ 72 sata bez kompromisa „

Srijeda, 19. 10. 2016.

U vremenu od 13. do 16. listopada 2016. ponovno je u Hrvatskoj organiziran volonterski međunarodni projekt „ 72 sata bez kompromisa „. Ovaj put se odvijao u Splitu, Sinju, Zadru i Zagrebu. Mladi tako stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje i više od same akcije a to je radost, dostojanstvo, osmjeh i ohrabrenje najpotrebnijima. Akcija je u Splitu organizirana od SKAC-a a sudjelovalo je više od 600  studenata, srednjoškolaca, kao i mlađih radnika. 


Tako smo mi volonteri iz Druge gimnazije Split i župe Gospe od Pojišana bili uključeni uz svesrdnu potporu s. Dolores Brkić.

Volontiranje se odvijalo kroz ekološke, humanitarne i kreativne raznolike projekte. Cilj projekta je i evangelizacijski, bilo onih koji sudjeluju ili onima za koje se radi. Svi mladi su tako pokazali najbolji način evanđeoskog zakona i bezuvjetne ljubavi što je i najljepši način svjedočenja vjere.

Sa Splitskim volonterima sudjelovali su i gosti iz Češke i Bosne i Hercegovine.

Otvorenje projekta započelo je na splitskoj rivi koncertom Harija Rončević koji je imao svoju humanitarnu namjenu.

Dana 13. listopada počeli smo sv. Misom u crkvi sv. Dominika koju je predvodio duhovnik splitskog SKAC-a dr. Ante Vučković a završnu zahvalnu Misu smo imali u župi sv. Andrije na Splitskom Sućidru. Predslavio je dr. Ante Ančić sa dr. Mihaelom Prović povjerenikom za mlade.

Kako za svih tako i za našu grupu mladih PMI-a iz Gimnazije, ovo je predivno iskustvo te smo odlučili tjedno redovito pomagati jednoj siromašnoj obitelji. Neki od nas su i prošlih godina  bili sudionici a sad se samo i dalje jača volja.

  Josipa Šarčević  

  Vijesti - Sve