Mozaik dobrote slagao se i u Pitomači

Mozaik dobrote slagao se i u Pitomači

Utorak, 8. 1. 2019.

U ponovno darovanom nam milosnom vremenu Adventa, i mi u župi sv. Vida u Pitomači u zajedništvu s okupljenom braćom i sestrama,  svakoga radnog dana bili smo raspjevani Gospodinu na slavu slaveći jutarnje mise zornice. Devet dana prije Božića, prije zornice predmolili smo Devetnicu Božiiću.


Posebno svečani dan bila je svetkovina Bezgrješne, kada smo poslije zornice ostali u molitvenom programu zahvaljujući Bogu na divnom daru, za nas svecu, Josipu Stadleru.

Uz zajedničke molitvene trenutke u crkvi, bila je i traje do daljnjega, svakodnevna molitva Žive krunice cijelog ružarija za našu animatoricu gđu Antoniju Đurišević koja je ozbiljno bolesna.

Kako je govorio sluga Božji Josip Stadler, molitva i dobra djela, to je naš najvažniji posao. Stoga smo i mi, svatko prema svojim mogućnostima, uz bdjenje u molitvi,  svjesno i s ljubavlju činili djela ljubavi: sudjelovali smo u prikupljanju i dijeljenju hrane za potrebite, posjećivali bolesne, pekli kolače za župni karitas, darivali vrijeme u župnim kreativnim radionicama, sudjelovali u čišćenju i kićenju župne crkve za blagdane. Svim tim sitnim djelima ljubavi punili smo slamom jasle pred oltarom. Na toj slami i ovoga će Božića ležati Novorođeni, Onaj koji hoće da ga ljubimo! I kako kaže Phil Bosmans: Božić - Ljubav dobiva ruke i noge i toplinu ljudskog srca. Neka se po prijateljima Maloga Isusa i ovih dana obilno izlije na naše obitelji, Domovinu i cijeli svijet.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve