Na Stadlerov dan čineći dobro

Na Stadlerov dan čineći dobro

Subota, 8. 10. 2016.

U subotu prije podne, 08.10.2016. sestre Služavke malog Isusa,  s. Monika i s. Margaret, te simpatizeri društva Prijatelja malog Isusa, posjetili su gospođu Baricu u želji da joj lijepo jesenko prije podne učine ljepšim. Da joj pokažu, da nije sama u složenoj životnoj situaciji iako joj se to nerijetko čini.


Gospođa Barica je, potrošivši posljednju snagu i strpljivost u podnošenju obiteljskog nasilja, završila u vlažnom podstanarskom stanu, podno samoborskog gradskog groblja. Svjesna je da to nije ni dobro ni trajno rješenje. Ali se  iskreno pouzdaje u Božju providnost i dobrotu. Vjeruje, da će se naći rješenje za poboljšanje njenog osobnog zdravstvenog stanja, ali i da će teška zloćudna bolest koja po drugi puta napada njezinu unuku završiti sretno, te da će njezine roditelje privesti bliže Gospodinu.

Nakon otvorenog i prijateljskog razgovora, oprostili smo se s gospođom Baricom koja je. iskreno obradovana posjetom. srdačno zahvalila i napomenula kako je zahvalna Gospodinu za taj dar susreta i kako se raduje slijedećem. Bilo je očito da je radosna i potaknuta da učini sve što može, za barem mali pomak u svojoj teškoj situaciji.

Na odlasku, svi smo osjećali da smo ovim susretom, s "Njegovim najmanjim" mi zapravo na dobitku i da je gospođa Barica dala, zapravo, poklon nama, svakoj od nas posebno.

Vjera Štublin

  Vijesti - Sve