“Naše služenje u milosrdnoj ljubavi”

“Naše služenje u milosrdnoj ljubavi”

Subota, 2. 4. 2016.

U Zagrebu, u samostanu „Antunovac“, Nova Ves 55, od 29. 3. do 2. 4. 2016. g. održan je XV. redoviti provincijski kapitul Družbe sestara Služavki Maloga Isusa zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina. Tema kapitula bila je Naše služenje u milosrdnoj ljubavi.


Kapitul je započeo duhovnom pripremom koju je vodio o. Marijan Zubak, misionar Družbe Krvi Kristove kojim je svojim prigodnim propovijedima u euharistijskim slavljima duhovno pratio rad sestara.

U izbornom dijelu kapitula za novu provincijsku glavaricu izabrana je s. M. Petra Marjanović, a članice uprave su: s. M. Mirjam Dedić (zamjenica i 1. savjetnica), s. M. Beatis Čajko (2. savjetnica), s. M. Viktorija Predragović (3. savjetnica), s. M. Emanuela Pečnik (4. savjetnica). U radnom dijelu Kapitula, u Godini milosrđa, sestre su promišljale o svojem življenju redovničkog života i poslanja u Crkvi. U tome ih je animirao i referat na temu Srce Isusovo izvor milosrđa i snage za djelatnu ljubav u mojoj zajednici, koji je pripremila s. Marija Kiš.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve