„Nebo  na zemlji“

„Nebo na zemlji“

Petak, 8. 3. 2019.

 Subota 2.ožujka 2019. za PMI iz Metkovića bila je posebna. Uz redovne sastanke, molitve i druženja, toga smo se dana okupili u samostanskoj kapeli u Metkoviću na poziv naše sestre Marijane te uz srdačnu dobrodošlicu i radost svih ostalih sestara. 


U posjet nam je stigla s.Vesna Mateljan, predstojnica samostana u Dubrovniku, a nekad pročelnica PMI-a Splitske provincije i vršiteljica različitih službi u Provinciji i Družbi. S.Vesna se s velikom radošću odazvala pozivu da to poslijepodne provede s nama.               

Održala je duhovni nagovor o sudjelovanju na sv.misi, istaknuvši kako je misa nešto najsvetije i najljepše, duhovna drama, a po riječima sv.Ivana Pavla II. „nebo na zemlji“. Nadalje, u usporedbi s riječima iz Knjige Otkrivenja, s.Vesna je naglasila da je naše svakodnevno ili nedjeljno prisustvovanje sv.misi zapravo sudjelovanje na Gozbi Jaganjčevoj, na gozbi na kojoj je prisutan onaj isti Jaganjac koji se žrtvovao za nas na križu, a sad nam se na oltaru daruje pod prilikama kruha i vina. S. Vesna je rekla da primanjem Isusa na sv.misi mi sami postajemo živo svetohranište i nosimo nebo u svoje domove, nosimo svjetlo u svijet. Na kraju samog nagovora, razmišljali smo o vlastitom sudjelovanju na sv.misi, a ujedno i dobili poticaj kako se unaprijed pripremiti za Gozbu Jaganjčevu, kako bismo na svakoj sv.misi doživjeli „kutak neba na zemlji“.  

Nakon ovog lijepog i sadržajnog izlaganja slijedila je sv. misa koju je predvodio fra Ante Prološčić. Ovaj susret svojom su prisutnošću, uz PMI iz Metkovića, dodatno obogatili: PMI iz Vrgorca predvođeni s.Dulcelinom Plavša, članovi zajednice Predragocjene Krvi Kristove iz Opuzena na poticaj s.Marijanke Dominiković te podupiratelji i dobročinitelji našeg Društva i sestara. Svima njima, koji svakodnevno pronalaze svoj mir u kućnim kapelama naših sestara u Metkoviću i Opuzenu te nesebično pomažu sestre i podupiru PMI, srdačno zahvaljujemo i zazivamo Božji blagoslov na njih i njihove obitelji!

Po završetku sv.mise svi okupljeni nastavili su svoje druženje za obiteljskim stolom u samostanskoj blagovaonici, a onda ponijeli dio neba u svoju svakodnevnicu. Veliko hvala sestrama iz samostana u Metkoviću na ljubaznosti i gostoprimstvu!

Marijana Grgurović, animatorica PMI-a

Na web stranici splitsko makarske nadbiskupije može se također pročitati  IZVJEŠTAJ  o susretu PMI-a Metković.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve