“O, Isuse, daj da i mi svi, vidimo zvijezdu tu”

“O, Isuse, daj da i mi svi, vidimo zvijezdu tu”

Petak, 6. 1. 2012.

ZAGREB: Svanuo je još jedan divan zimski sunčani dan, blagdan Bogojavljenja. U poslijepodnevnim satima ulicama zagrebačke župe sv. Pavla apostola iz usta Pjevača Betlehemske zvijezde već petu godinu za redom odjekivale su božićne pjesme. Obučeni u likove Bogojavljenja: trojicu kraljeva, anđela i zvijezdu, okupljena skupina djece i mladih PMI-a podijelila se u četiri grupe te uz pjesmu krenula na četiri strane predvođeni vlč. Tomislavom Kraljem, kapelanom, bogoslovima Martinom Krizmanićem, Dominikom Glasnovićem, Markom Ivkovićem, vjeroučiteljicama Marijom Žganjer i s. Emanuelom Pečnik, s. Veronikom Smolek te animatoricama PMI-a.


Radošću ozarenih lica, s pjesmom na usnama hodali su, zaustavljali se pred otvorenim vratima domova, izricali poruku Pjevača betlehemske zvijezde i u kasice skupljali priloge.

I dok su neki samo promatrali kroz prozore, drugi su ih otvorili i pozvali ih u svoje kuće kako bi primili onu radost koju su Pjevači nosili sa sobom i nesebično dijelili. Radosno otvarajući vrata svojih domova, a onda i srdaca mnogi dali su svoje priloge za najpotrebnije. Župljani su Pjevačima ponudili okrepu:na mnogim vratima ponudili su ih čajem, kolačićima i raznim slatkišima kako bi s još više snage krenuli dalje. I kada ih je polako umor svladavao, srca su postajala sve snažnija te osmijeh nije silazio s lica.

Nastala je i pjesma iz pera naše Ive:

Hodajući našim ulicama,
osmijeh smo donosili mamama, tatama, bakama.
Anđeli i zvijezda nama tako mila,
a s njim i tri kralja su bila.
U stopu nas je sunce pratilo
i radost našim srcima vratilo.
Recitiranje i pjesma
i naša kasica opet je postala tijesna.

Pohod smo završili neuobičajenim završetkom; oni koji su imali snage i volje pridružili su se meditativno – molitvenom programu u župnoj crkvi. Ove večer bila je iznimno svečana. Svi okupljeni nastavili su ponirati u otajstvo Betlehema diveći se Bogu koji se postao malim djetetom. Svoje divljenje izrazili su na više načina; neki slušanjem, neki pjevanjem, neki šutnjom. Djeca PMI bila su obučena u likove Mariju, Josipa, sjeli su na slamu u pratnji anđeoske pjesme, Zvijezda je svojim pjevom najavila rođenje Kralja Kraljeva kojem su se došli pokloniti Mudraci sa svojim darovima. Kad su svi likovi stigli pred oltar, Prijatelji Maloga Isusa svoje su divljenje izrazili čitanjem pisama Malom Isusu što su ih pisali svi koji su to željeli tijekom došašća.

 

Evo poneke misli iz toga duhovnog blaga:

Isuse volim te i čuvaj moju obitelj, molim te.
Ti si me izveo na pravi put i ne želim da itko bude krut.
Volim te jer ti malene zoveš k sebi a ja rado dolazim k Tebi.

Željka i Luka

Isuse!

Ovim pismom želim Ti zahvaliti na svemu što si učinio za mene. Hvala ti što si uvijek uz mene, što me vodiš i štitiš na mome putu. Znam da me nikada nećeš napustiti. Ti si me donio na svijet i usrećio si moje roditelje. Hvala ti i na svim prijateljima i obitelji koju si mi podario. Ti znaš kada sam tužna i uvijek me razveseliš. Kada sam sretna i ti se veseliš sa mnom. Moj život bez tebe ne bi imao smisla. Znaj da te jako volim i da mi puno značiš. Nadam se da ću jednoga dana i ja doći u Tvoje Kraljevstvo i da ćeš me primiti s ljubavlju.

Ana

Dragi Isuse, hvala ti na svemu što si mi do sada podario! Hvala ti na roditeljima, sestri, prijateljima, rodbini i ostalima. Hvala na dobrim ocjenama i hvala na tome što idem na zbor. Hvala ti što me čuvaš i hvala na ljubavi.

Hvala Ti na svemu.
Velikome svijetu i malome svijetu.
Ali, najviše hvala na obitelji mojoj,
Ljubavi Tvojoj.
A, hvala i na časnoj, koja dobra je.
Ti, molim Te voli nas sve.
I što reći osim: Hvala Ti za sve!

Sara 

SPASITELJU ZA ROĐENDAN

 Čežnju ću svoju
u ljubav umotat
i stavit ko kuglice
na božićni bor.

 S neba će anđeli
veselo zvonit
Isuse moj
dolazak Tvoj.

 Suzu ćeš staroj
majci obrisat
i na trenutak
stati će sat.

 Klicat će zemlja
i sva stvorenja
Otac nas ljubi
šalje nam Spas.

Mila

  Vijesti - Sve