Održan sastanak sestara Pročelnica povjerenstava i sestara u pastoralnom radu u školi i na župama

Održan sastanak sestara Pročelnica povjerenstava i sestara u pastoralnom radu u školi i na župama

Subota, 27. 8. 2016.

Na poziv provincijske glavarice – s. M. Admirate Lučić, u subotu 27. kolovoza 2016., u Samostanu Egipat sestre Pročelnice povjerenstava i sestre koje djeluju u pastoralnom radu u školi i na župama održale su redoviti godišnji radni sastanak s Provincijskom upravom sestara SlužavkiMaloga Isusa provincije Bezgrješnoga začeća BDM.  

Na sastanku 11 sestara  zajednički  je analiziralo rad povjerenstava i dogovaralo o poduzimanju potrebnih aktivnosti u narednoj školskoj godini 2016./2017.
Sastanak je započeo molitvenim zajedništvom u kapelici samostana Egipat u 9.15 sati. Sestre su zajedno molile molitvu Trećega časa i krunicu Djetetu Isusu, zatim se preselile u prostor posvećen Utemeljitelju Družbe kako bi u prisutnosti njegove duhovne blizine i zagovora promišljale o apostolsko-karizmatskom služenju  naših zajednica u Crkvi kroz narednu školsku godinu.
Nakon molitve provincijska glavarica uputila je svoju riječ sestrama. U obraćanju sestrama pozvala ih da daju doprinos životu Crkve i  odgovore konkretnim potrebama današnjeg čovjeka u mjestima i službama, kamo su poslane donositi i svjedočiti Radosnu vijest. U  Svetoj godini – Izvanrednog jubileja Božjega milosrđa i prije početka sljedeće etape redovničkog služenja Kristu potaknula je sestre na molitveno zajedništvo i zajedništvo u ostvarivanju Božjih planova u apostolsko - karizmatskom djelovanju svake osobno, svih naših zajednica i povjerenstava.
Sestre pročelnice povjerenstava iznijele su konkretne prijedloge o kojima se promišljalo kako bi u zajedništvu duha došle do konkretnih odluka za daljnje djelovanje.
Središte sastanka bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio mons. Darko Tomašević. U prigodnoj propovijedi mons. Darko uputio je sestrama nekoliko poticajnih misli korisnih za apostolsko- karizmatsko djelovanje. Ostala je upečatljiva poruka priče o ribarima i njihovom djelovanju u Udruzi koju su osnovali. Dalo se zaključiti da ljepota projekata i planova jest u realizaciji i plodovima koji se postižu u suradnji s Bogom.  Slaveći i zahvaljujući Gospodinu za primljene milosti, sestre su molile milost Duha Svetoga i njegovo vodstvo u djelima i planovima apostolsko-karizmatskog djelovanja.  
Poslije podnevni rad prošao je u duhovnom  promišljanju o Godini Božjeg milosrđa. Na temu milosrđa očitovanom u životu pokojnih sestara iznijela je razmišljanje s. M. Kristina Adžamić. Kroz izlaganje predstavila je svjedočanstvo milosrđa u životu pokojnih sestara izloženih mučeništvu. Milosrđe u njihovim životima doseže vrhunac u patnji i križu, u očitovanju Božje ljubavi i Božje snage koja prašta zlo, uzvraća vjerom, nadom, ljubavlju, …  i uvodi u život zajedništva s Bogom.   Nakon izlaganja sestre su kroz radionicu izmjenjivale iskustva i dojmove vezane uz milosrđe koje se živi i očituje u sestrinskom zajedništvu i međuljudskim odnosima.
Sastanak je završio u 17 sati, u duhu zahvalnosti Bogu za njegovu prisutnost u životu i radu sestara, liturgijskom molitvom Večernje.  
s. M. Kristina Adžamić
  Vijesti - Sve