Održana državna Vjeronaučna olimpijada

Održana državna Vjeronaučna olimpijada

Petak, 4. 4. 2014.

Državna vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola održana je od 2. do 4. travnja 2014. u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Poznavanje građe na temu Katolička crkva i znanost kroz dva dana natjecanja pokazalo je sedamnaest osnovnoškolskih i osamnaest srednjoškolskih ekipa iz svih nad/biskupija u Republici Hrvatskoj. Splitsko-makarsku nadbiskupiju, uz pobjednike na nadbiskupijskom natjecanju - OŠ Sućidar iz Splita i Franjevačku klasičnu gimnaziju iz Sinja - predstavljale su po kriteriju izvrsnosti i OŠ Tučepi iz Tučepi, Nadbiskupijska klasična gimnazija "Don Frane Bulić" iz Splita i II. gimnazija iz Splita.


U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je V. gimnazija iz Zagreba, a drugo mjesto Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ iz Splita. Treće mjesto pripalo je lanjskim državnim pobjednicima - Srednjoj školi Hvar iz Hvara.

Svi sudionici dobili su plakete i medalje vjeronaučne olimpijade, a po tri najuspješnije ekipe Hrvatska biskupska konferencija nagradit će izletom u Rim. Državno natjecanje zatvorila je s. Jakica Vuco, predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije zahvalivši natjecateljima i svim sudionicima državnog natjecanja iz vjeronauka.

(Tekst je preuzet sa portala Katehetskog ureda Splitsko – makarske nadbiskupije)

  Vijesti - Sve