Ljepota zajedništva u Kristu

Ljepota zajedništva u Kristu

Petak, 3. 8. 2018.

U petak, 3. kolovoza 2018., Don Mihovil Kurkut Salezijanac s trojicom bogoslova i dvadeset mladih animatora iz BiH i Hrvatske, posjetom u Dom i Provincijalnu kuću „Egipat“  sestara Služavki Maloga Isusa, omogućili su mladima da se susretnu sa setrama i njihovim Pripravnicama. Sestre i njihove Pripravnice dočekalu su ih s puno radosti i pokazale im kako je lijepo živjeti i raditi u  Bogu posvećenoj zajednici. 


Susret s mladima započeo je  sv. Misnim slavljem u samostanskoj kapeli, koje je predvodio don Mihovil, a tom prigodom je s. M. Kristina Adžamić - tajnica provincije kratko predstavila život Utemeljitelja Družbe - sluge Božjega Josipa Stadlera i nastanak Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u srcu Sarajeva. Nakon sv. Mise mladima su sestre pokazule kuću, u kojoj žive i ostvaruju karizmu započetu 1890. godine, sa spomen prostorom sluzi Božjem Stadleru, zatim prostorije gdje borave djeca o kojoj  sestre skrbe. Mlade djevojke posebno su bile odušeljene u prostor u kojem žive  pripravnice za časne sestre.   Neke djevojke u šali su kazale da bi rado ostale isprobati kako se tu živi.  Možda se ubrzo vrate!? Nakon razgledavanja kuće svi su se okupili  u blagovaoni uz okrjepu i zajedničko druženje. 

Dragom Bogu hvala za ovaj prekrasni susret se Boga hvalilo  i slavilo te svjedočilo mladima o ljepoti zajedništva u služenju Malom Isusu.

s. M. Nikolina Džavić, novakinja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve