Plemenite ideje stvaraju prekrasan mozaik

Plemenite ideje stvaraju prekrasan mozaik

Nedelja, 6. 8. 2017.

Sve ideje i djelovanja vođena Duhom Božjim trebaju dati pravi plod. Ljeto je, praznici, odmori ali dobrota nema odmora.  Misao iz Asiza uvijek može dati osvježenje: „ Bori se DOBROTOM, i sve tvoje bitke Isus će pretvoriti u POBJEDE !“


Prigodom blagdana Gospe Karmelske koja se svečano slavi na splitskom Pojišanu, imali smo sreću i blagoslov ovu godinu jer nas je posjetio kapucinski misionar iz Bolivije , fra Ivica Vrbić. On je i predslavio svečanu večernju sv. Misu. Vođeni iskrenom voljom  i Stadlerovom idejom „ IMAJ SRCE…“dali smo sve od sebe u pripremi promotivnih materijala i buđenju svijesti kod vjernika i hodočasnika. Organizaciji su pristupili motom „ srcem za Misije“ PMI-a i članovi trećeg reda sv. Franje sa pročelnicom s. Dolores i animatoricom Anamarijom Durdov. Pomogli su svi da djeca u Boliviji osjete našu ljubav i dobrotu. Ljudi su doživjeli njegovu jednostavnost i nesebičnost djelovanja u toj siromašnoj misiji.

Utkali smo i nove kockice u mozaik: U crkvi sv. Trojice organizirana je velika devetnica cjelonoćnog klanjanja svakog 18 / 19 u mjesecu od srpnja 2017. – ožujka 2018. godine za našu Domovinu. Prijatelji malog Isusa sa Pojišana i članovi Trećeg reda sv. Franje sudjelovali su na klanjanju i uvodnoj sv. misi tog prvog dana devetnice.

U vrijeme strašnog požara na našim prostorima organizirali smo molitvu za snagu svima i Božju i Gospinu zaštitu.

„Ako je Bog za nas tko će protiv nas !“Uvijek idimo Dobrotom do Pobjede bilo u velikim događanjima ili u  našem svakodnevlju . S Bogom i Majkom Marijom uvijek smo pobjednici i ne bojmo se nikakvog zla. Nikad ne odustajmo od dobra ! Za uzvrat Bog nam daruje ; Mir, radost , snagu, blagoslov!

PMI-a – Split, Pojišan   

  Vijesti - Sve