Postojani u molitvi s Marijom, kraljicom misionara

Postojani u molitvi s Marijom, kraljicom misionara

Ponedjeljak, 24. 10. 2016.

I u našoj župnoj zajednici sv. Vida u Pitomači, u tjednu koji je predhodio svjetskom misijskom Danu, okupljali smo se svake večeri na listopadsku pobožnost s osobitom željom duhovno i materijalno doprinijeti misijskom djelu Crkve. Svake večeri, postojano u molitvenom zajedništvu sa svećenicima i sestrama Služavkama Maloga Isusa, krunicu je predmolila jedna župna pastoralna zajednica s prigodnim misijskim razmatranjima. Pobožnost smo završavali molitvom za misionare. Prijatelji Maloga Isusa pobožnost su animirali u četvrtak, kako nam i u Statutu piše, da ćemo po mogućnosti četvrtkom sudjelovati u euharistijskom slavlju. Poslije mise ostali smo i na euharistijskom klanjanju s istom nakanom. Vrhunac tjedna bila je proslava Misijske nedjelje.


Okupljenu zajednicu, prigodnim misijskim programom u samo slavlje uveli su krizmanici i članovi dječjeg zbora. Kao odjek euharistijskog slavlja, odazvali smo se na poziv pape Franje, izašli iz sebe, darovali vlastite materijalne i duhovne darove, kako bismo i mi doprinijeli širenju Božje nježnosti i suosjećanja u ovome ranjenome svijetu. U tu svrhu postavili smo misijski štand na izlasku iz crkve. 
Znamo ,kako je i papa Franjo u svojoj misijskoj poruci napisao, da je svaki kršćanin po krštenju primio evanđeoski mandat. Želimo se kao Prijatelji maloga Isusa odazvati novim misijskim pozivima počevši od poslanja u obitelji, župnoj zajednici, domovinskoj Crkvi i svuda po svijetu.

  Vijesti - Sve