Predstavljanje prvopričesnika u župi Prozor

Predstavljanje prvopričesnika u župi Prozor

Utorak, 12. 3. 2019.

Na prvu korizmenu subotu tijekom večernje Svete mise u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru okupljenim vjernicima predstavili su se ovogodišnji prvopričesnici. Ove godine njih ima trideset.


Nakon što je župnik mons. Marko Tomić navijestio prigodne Evanđelje i izrekao riječi poticaja i ohrabrenja pozvao je prvopričesnike po imenu da se predstave župskoj zajednici. Predstavnici su na poziv svog imena izgovorili “Evo me”! Svatko je od njih predstavio se evanđeoskim tekstom Isusovim riječima. Tekstovi su bili utisnuti u brodice koje su poslije predstavljanja odložili u pripremljeno more oko velike lađe. Predstavnici su također izvlačili I molitve za koga će moliti kroz ovo vrijeme sve do prve pričesti. Među molitvama izvučenim su i molitve za Prijatelje Maloga Isusa, za nova duhovna zvanja Služavki Maloga Isusa, za misionare……. I druge prigodne.

Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta jer prije mise pjevao se cijeli Gospin plač. Liturgijsko pjevanje animirali su članovi župskog mješovitog zbora pod vodstvom s. Marinele Zeko.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve