PRIPREMA PMI U KRAŠIĆU ZA BOŽIĆ

PRIPREMA PMI U KRAŠIĆU ZA BOŽIĆ

Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

Prijatelji Malog Isusa u Krašiću  započeli su Veliku devetnicu za Božić u ponedjeljak 23. listopada. Devetnica će trajati 9 ponedjeljaka, posljednja će biti 18. prosinca. Prvih 6 ponedjeljaka devetnicu ćemo obavljati  za vrijeme večernje sv. mise u našoj župnoj crkvi, dok zadnja 3 ponedjeljka za vrijeme zornice.


Devetnica započinje krunicom, zatim slijedi euharistijsko slavlje, a po završetku euharistijskog slavlja mladi predvode molitve devetnice.  Prijatelji Malog Isusa sudjeluju u devetnici pjevanjem, čitanjem liturgijskih tekstova i predmoljenjem same devetnice. U devetnici se moli za obitelji i mlade, za bolesne, siromašne, za nova duhovna zvanja, za Družbu sestara Služavki Malog Isusa, za papu, biskupe, svećenike, redovništvo u Crkvi, za domovinu, za sve naše pokojne…

Radosna srca se pripremamo za svetkovinu Božića i na radionicama na kojima izrađujemo adventske vijence i božićne ukrase. Sudjeluju i mališani naše župe, pa je župna dvorana posebno ispunjena pjesmom, smijehom, radošću. Radionice smo započeli početkom mjeseca studenog, te se okupljamo dva puta tjedno. Na prvu nedjelju došašća ćemo imati prodajnu akciju adventskih vijenaca, a skupljeni novac putem dobrovoljnog priloga će biti dostavljen najpotrebitijima. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve