Proslava blagdana Sv. Nikole i podjela darova u župi Prozor

Proslava blagdana Sv. Nikole i podjela darova u župi Prozor

Subota, 6. 12. 2014.

Kao i u drugim župama, blagdan sv. Nikole biskupa, radosno je proslavljen i u župi Presvetoga Srca Isusova Prozor. U subotu, 6. prosinca, za prijavljenu djecu predškolske dobi te vjeroučenicima nižih razreda osnovne škole, upriličena je podjela radova čemu je prethodilo je euharistijsko slavlje te prigodni program. Svetu Misu u 17 sati u župnoj crkvi, predslavio je vlč. Ivan Butum, župni vikar, koji je u prigodnoj propovijedi između ostaloga naglasio važnost dijeljenja i pomaganja.


Liturgijsko pjevanje, predvođeni s. Ružicom Ivić, SMI, animirali su djeca i mladi, odnosno simpatizeri PMI župe Prozor koji su aktivno sudjelovali i u prigodnom programu.

Kulminacija programa uslijedila je nakon dolaska samoga sv. Nikole koji se okupljenima obratio s par prigodnih riječi. Poslije "smirivanja krampusa“, sv. Nikola je u nazočnosti „anđela“ i uz pomoć svojih suradnika podijelio toliko iščekivane darove.

Tijekom programa nazočnima se obratio i mjesni župnik vlč. Stipo Knežević koji je između ostaloga čitao imena prijavljene djece.

Osim župnika, župnoga vikara, časnih sestara, zauzetih župljana i župljanki, pjevača, svirača, ministranata ... za ostvarenje ovoga događaja svakako treba zahvaliti roditeljima te dobrim ljudima.

Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: s. Ružica Ivić, SMI

  Vijesti - Sve