Proslavljen Dan bolesnika u Domu Sv. Josip u Vitezu

Proslavljen Dan bolesnika u Domu Sv. Josip u Vitezu

Četvrtak, 11. 2. 2016.

U povodu Dana bolesnika i spomendana Gospe Lurdske, 11. veljače 2016. godine proslavljen je 24. svjetski Dan bolesnika u našem Domu Sveti Josip u Vitezu. Slavlje je započelo duhovno-meditativnim programom s našim stanarima Doma i osobljem. Molili smo sv. krunicu uz meditativna razmišljanja i pjesme posvećene dragoj Gospi. Kroz to vrijeme imali smo na raspolaganju tri svećenika za sakrament sv. ispovijedi.


Nakon toga uslijedilo je slavlje sv. mise koju je predslavio vlč. Jakov Kajinić u koncelebraciji vlč. Josipa Kneževića i našega duhovnika Doma - vlč. Pave Brajinovića.
Vlč. Kajinić u propovijedi se osvrnuo na naše ozdravljanje, a to je, jedino, moguće ostvariti po sakramentima pomirenja – sv. ispovijedi, … U sakramentu svete ispovijedi čistimo dušu i postajemo zdravi. Moramo biti poput kruha dobri kako bi se lomili za druge; zračiti uvijek pozitivnom energijom, a to je sve moguće samo ukoliko nam bude u središtu života Isusov križ. Zato nam je potrebna Kristo-terapija koja će nas učiniti sličnima Kristu. Poravnat će sve ono što nas odvlači od Krista kazao je vlč. Jakov.
Nakon propovijedi uslijedio je sakrament bolesničkog pomazanja.
Na licu svakoga bolesnika osjetila se radost „susreta“ s Isusom.
Hvala Gospodinu na darovima kojima nas obogaćuje u služenju bolesnima koji su slični Kristu patniku. Neka nam udijeli milost da drugi u našem služenju prepoznaju samu Kristovu ljubav. 

SMI iz Doma Sv. Josip

  Vijesti - Sve