Proslavljeni Dani kruha u samostanu „Sv.Obitelji“ u Dubrovniku

Proslavljeni Dani kruha u samostanu „Sv.Obitelji“ u Dubrovniku

Srijeda, 18. 10. 2017.

U utorak 10. listopada 2017., za Dane kruna,  s.Veselka Grebenar, KBLJ iz „Osnovne škole“ Lapad, koja predaje vjeronauk djeci,  popodne u 17 sati,  dovela je 30-tak djece IV. razreda, dvije učiteljice i dvije mame kod naših gospođa – štićenica u Domu, u samostan „Sv. Obitelji“ u Gospinu polju u Dubrovniku.

Znamo da je kruh blagoslov stola. Trebamo moliti svaki dan za kruh svagdašnji i trebamo ga dijeliti s onima koji nemaju.


Djeca su iz škole donijela razne kruščiće i  kolače, što su njihove mame ispekle i pripremile za blagoslov kruha u „Osnovnoj  školi“ – Lapad.  Djeca su bila vesela, radosna što su došli kod nas sestara u samostan „Sv. Obitelji“, u Dom kod naših štićenica, naših dragih gospođa. Djeca su pjevala, recitirala, igrala i tako razveselila naše gospođe i sestre, koje su bile sve radosne što su djeca došla u posjete. Naše gospođe vole djecu, pjesme i sestre koje s njima rade.

Sestra Veselka rado dovede djecu svake godine u naš Dom, na čemu smo joj mi sestre od srca zahvalne. To je radost za svih nas, posebno za gospođe, koje su u visokim godinama, one se sve  razvesele na svoj način što je dobro. Možda nam danas svima fali  malo više radosti i susreta.

Na kraju susreta po toplom i sunčanom danu, bilo je radosno druženje i ćašćenje  na dvorištu ispred Doma. Ugodno i radosno. Bio je ovo uistinu kratak ali radostan susret za sve nas. Djeca su radosno trčala po našem dvorištu i uživala. – Najljepše je to, što smo svi bili zajedno, i što smo imali milost proslaviti Dane kruha u samostanu, zahvaljlujući dragom Bogu za sve darove, kako kruha, tako i svih plodova jeseni.

Sestri Veselki, koja godinama predaje vjeronauk u školi i radi u našoj  župi „Sv. Mihajla“  na Lapadu, učiteljicama, djeci i mama,   mi sestre smo im od srca zahvalne,  koji su pridonijeli ovom radosnom  susretu  proslave Dana kruha  s našim štićenicama i sestrama u Domu u samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku.

s. M. Magna B.

  Vijesti - Sve