Radost  postulature

Radost postulature

Nedelja, 1. 2. 2015.

„Danas je za našu zajednicu posebno radostan dan, jer za dvije kandidatice, Karlu Zemunik i Renatu Simunić, započinje vrijeme temeljnog odlučivanja-ulazak u postulaturu. U tom vremenu one trebaju imati jasnu svrhu svoga poziva i otvarati se novom životu, utvrđujući svoje duhovne veze s Bogom i ostvarujući međusobne odnose u zajednici. 


Redovnički život je potpuno posvećenje osobe Bogu. Ideal za kojeg živi svaka od nas jest Krist. Cilj kojem težimo jest svetost. Sredstva koja nam pomažu na tom putu do cilja jesu redovnički zavjeti: čistoća, siromaštvo i poslušnost. Izvor na kojem crpimo snagu u hodu prema cilju jest molitva. Mjesto za ostvarenje ovog cilja jest određena redovnička zajednica. Hod na putu posvećenja i postupne asimilacije Kristu jest redovnička formacija. Hod traje cijeli život i uključuje cijelu osobu, srce, um i snage.“

Ovim riječima uvela nas je naša provincijalna glavarica s. Anemarie u obred primanja u postulaturu. Za nas ovaj dan je bio prožet osjećajem zajedništva i ljubavi kojom su nas naše sestre obasipale do današnjeg dana , a na poseban način kroz ovaj svečani obred. Svojim poticajnim riječima i pimjerom  ojačale su našu želju za redovničkim životom i slijeđenjem Krista upravo u ovoj zajednici i ovakvim življenjem. Zahvalne smo Bogu za ovaj dan i za sve dane koje smo u ovoj zajednici proživjele, za sve što smo kroz kandidaturu naučile i što ćemo kroz šest mjeseci postulature dodatno usavršiti. Na tom putu vas molimo da nas pratite svojom molitvom i nadamo se da ćemo ustrajati u vjernosti svome pozivu i svemu što nam uz njega dolazi. Na tom putu se uzdamo u zagovor Blažene Djevice Marije, a njenim se primjerom želimo nadahnjivati u vremenu koje je pred nama. 

  Vijesti - Sve