Radost proslave Rafaelova na Haitiju

Radost proslave Rafaelova na Haitiju

Petak, 24. 10. 2014.

Na blagdan sv. Rafaela, zaštitnika drage nam Družbe, naše misli i sjećanja su se vratila na davnu 1890 god. kad su naše prve sestre u Sarajevu krenule na Put Ljubavi. Dolaskom u misije na Haiti, ove godine, bolje nego ikada, možemo si dočarati što to znači krenuti u službu najpotrebnijih, najsiromašnijih i to pod sigurnom i moćnom zaštitom sv. Rafaela. Zahvaljujemo Bogu za milost da se naša karizma ponovno rađa na još jednom mjestu, novom mjestu, drugačijem podneblju i kulturi, dalekom Haitiju.


Dok smo se Devetnicom pripremale za ovaj nama dragi i veliki dan, naša djeca i osoblje, iz sirotišta Kardinal Stepinac, se uveliko zanimalo što to slavimo.? I tako malo po malo i naši najbliži o kojima skrbimo saznaše za sv. Rafela i njegov moćni zagovor i lijek.

Dan Družbe, Rafaelovo, smo proslavile svečanom sv. Misom u 11 sati u našem dvorištu ispod manga. Djeca su prije podne bila u školi pa smo zamolili Ravnatelja škole da djecu puste ranije iz škole, tako da su djeca na sv. Misu došla u školskim uniformama. Sv. Misu predvodio je p. Gisueppe, redovnik Sklabrinijanac uz koncelebraciju dvojice redovnika Morfontanaca p. Jacksona i p. Kupea, a djeca su svojim pjevanjem još više doprinijela ovom radosnom događaju. Uz nas na sv. Misi sudjelovalo je i nekoliko osoblja zaposlenog u sirotištu Kardinal Stepinac, te dvoje prijatelja Talijana Simeone i Federica, koji kao volonteri djeluju u misiji redovnika Sakalabriniana u Port au Prince. Kroz homiliju p. Gisuppe je djecu i osoblje još bolje upoznao sa našim velikim i dragim zaštitnikom sv. Rafaelom zamolivši njegov zagovor i zaštiti u našim životima. Nakon sv. Mise, okrijepe duha, uslijedila je okrjepa tijela i druženje u obiteljskom ozračju kroz razgovor i izmjenu životnih iskustava života i rada na Haitiju.

Radosne smo što i ovdje, na dalekom Haitiju, možemo biti mali svjedoci velike Stadlerove ljubavi prema sirotinji,koja mu je bila prva na srcu i molitvi, te pod moćnom zaštitom sv. Rafaela moliti i tražiti lijek za sve one koje susrećemo i kojima je najpotrebniji.

s. Liberija i s. Ana

  Vijesti - Sve