Radost zajedništva

Srijeda, 3. 2. 2016.

Na blagdan Svijećnice navečer u 6,00 sati, katedrala sv. Dujma bila je prepuna osoba posvećenog života. Redovnicvi, redovnice, bogoslovi, svećenici, svećenički i redovnički pripravnici, novakinje i kandidatice zahvaljivale su Bogu za dar posvećenog života.


Zbor sa svojim uvježbanim pjevanjem, slavili su Boga, zajedno sa svim prisutnim vjernicima. Posebno je bila nadahnuta propovijed velečasnog don Tomislava Ćubelića, katedralnog župnika i predslavitelja u kojoj je povezao izvještaj sv. Mateja o Isusovu prikazanju u hramu sa redovničkim i svećeničkim pozivom. Nije toliko naglašavao ljepotu posvećenog života, koliko važnost poslanja u današnjem svijetu. Sveti utemeljitelji su pod vodstvom Duha Svetoga prepoznali potrebe vremena i Crvke, te svojim odazivom i poslušnošću odgovorili potrebama svoga vremena. Koliko smo mi u današnjem vremenu spremni moliti za poticaje Duha Svetog i slušati ih?

Naše sestre iz Omiša, Solina i svih zajednica Splita, sestre novakinje i kandidatica, nazočile su ovom predivnom slavlju, na kojem su mogle doživjeti Božju blizinu i ljubav.

OPŠIRNIJE

  Vijesti - Sve