“Raj na zemlji“

“Raj na zemlji“

Ponedjeljak, 27. 10. 2014.

Međunarodna volonterska akcija “72 sata bez kompromisa“ prvi put je organizirana u Splitu, a započela je navečer 24. listopada 2014. u organizaciji studentskog katoličkog centra (SKC). Sudjelovalo je oko 200 volontera kroz 30 - tak projekata humanitarnog, ekološkog, kreativnog  i socijalnog karaktera. 


Volonteri su bili iz više udruga a među njima i volonteri Druge gimnazije-Split, bilo kao Prijatelji ili podupiratelji Društva PMI-a, potaknuti  od vjeroučiteljice s. Dolores Brkić. Projekt je ne samo radnog nego i duhovnog karaktera . Započeo je misnim slavljem u crkvi Gospe od Zdravlja a predslavitelj je bio  fra Ante Vučković. Završno misno slavlje bilo je 26. listopada u splitskoj katedrali koje je predslavio nadbiskup msgr. Marin Barišić. Nadbiskup je ovu akciju nazvao duhovno-tjelesnim maratonom. Rekao je da su volonteri dvije zapovijedi ljubavi proveli u djelo kroz aktivnosti koje su radili. Na samom početku akcije i uvoda u rad podršku su nam dali mladi iz BiH, koji ovaj projekt provode već treću godinu. Geslo ove akcije je VolontiRaj na zemlji. Fra Ante Vučković kroz propovijed svima je poručio između ostalih ohrabrujućih i poticajnih misli; “što je Bog darovao vama vi nesebično darujte drugima, svoje sposobnosti, vrijeme, dobrotu…“

Mi volonteri Druge imamo razna iskustva volontiranja. Ovo nam je još jedno prekrasno iskustvo. Svako nas potiče na zajedništvo i dobrotu. Sretni smo bili jer smo činili konkretne stvari, razbijajući predrasude o mladima i njihovoj odgovornosti. Ovoj akciji dušu je davalo upravo nesebičnost, radost i sloga mladih ali i neobična izdržljivost koja je obojena ljubavlju rada za druge. Bilo nam je drago na akciji upoznati mnoge mlade ali i sresti više volontera-studenata bivših naših učenika,  koji su prva iskustva u volontiranju dobili u našoj Drugoj gimnaziji. Dobro je neuništivo !!!

                                                           Nikolina Buzov i  Mara Šitum  - maturantice

  Vijesti - Sve