Službeni pohod sestrama Služavkama Maloga Isusa na jugu Dalmacije

Službeni pohod sestrama Služavkama Maloga Isusa na jugu Dalmacije

Srijeda, 16. 9. 2015.

Od 6. do 16. rujna 2015., s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe, obavila je kanonsku vizitaciju sestrama Splitske provincije koje djeluju u Domu Imakulata u Vrgorcu; samostanu Svete Obitelji u Metkoviću; u samostanu Navještenja Marijina u Opuzenu, samostanu Svete Obitelji u Dubrovniku, Zavodu Josipovac u Mandaljeni i u samostanu Primorski Betlehem u Dobroti - Kotor.


Ovom prigodom, časna majka s. Radoslava susrela se sa sestrama i upoznala apostolsko poslanje pojedine zajednice. Sa sestrama predstojnicama posjetila je Župnike u tim župama i razgovarala o djelovanju naših sestara. Upriličen je susret Časne majke i članova Društva PMI u župnim zajednicama gdje djeluju.

U samostanu Svete Obitelji u Dubrovniku časna majka s. Radoslava susrela se s provincijskom glavaricom s. Anemarie Radan i s. Zorkom Radan, ekonomom provincije. Tim povodom posjetile su kotorskog biskupa mons. Iliju Janjića.

Kako je ovu kanonsku vizitaciju Časna majka obavila u pripremi skorog slavlje 125. obljetnice Družbe, poželjela je svim sestrama, a na osobit način bolesnima i nemoćnima, nadolazeću svetkovinu Rafaelova i blagoslovljenu 125. godišnjicu Družbe. Zahvaljujući im za sve, što su svojim predanim služenjem ugradile u Družbu, preporučila je u njihove molitve, potrebu duhovnih zvanja u sv. Crkvi, a na osobit način u našoj Družbi.

Časna majka s. Radoslava, završivši kanonsku vizitaciju u ovim prelijepim predjelima naše domovine, 16. rujna, posjetila je naše sestre koje djeluju u samostanu sv. Leopolda B. Mandića u Neumu. U večernjim satima sretno je doputovala u Zagreb u generalnu kuću gdje su je sestre srdačno dočekale. Hvala sv. arkanđelu Rafaelu, što je bio vjerni pratitelj našoj Časnoj majci na ovom putovanju službenog pohoda sestrama u jubilarnoj godini Družbe. (am.k.)

  Vijesti - Sve