Sprovod g. Ante Leventić

Sprovod g. Ante Leventić

Četvrtak, 12. 10. 2017.

U 61. godini preminuo je Ante Leventić, brat naše s. Leone. Ante je rođen 12. 6. 1956 g. kao osmo   dijete u obitelji Stjepana i Anđe    rođ. Majstorović   u  Drinovcima (Hercegovina). Cijeli svoj životni vijek radio je i skrbio za svoju obitelj, suprugu i dva sina. . Od rada svojih ruku i uz podršku obitelji sagradio je kući na Kili, gdje su živjeli. Rano se razbolio, svoju bolest prihvatio i sa milošću Božjom i brigom obitelji strpljivo je nosio svoj križ. Snagu je crpio iz vjere, molitve i sv. sakramenata.


 I kad su mu bolovi bili neizdrživi, nije očajavao, nadao se i molio. Zbog nedostatka kisika bio je hospitaliziran prije jedne godine,  gdje mu je pružena medicinska pomoć. Nedavno zdravstveno stanje mu se pogoršalo, pa je ponovo zatražio pomoć liječnika. Uz svu medicinsku skrb, organizam nije izdržao, te je primivši bolesničko pomazanje tiho preminuo 9. listopada. Pokopan je 11. listopada na gradskom groblju Lovrinac. Sprovod je predvodio don Anđelko Dukić,  župnik župe „Sv. Spasa“ na Mejašima u pratnji don Marka Ćubelić i don Vjenceslava Kujundžić. Od njega se oprostilo veliko mnoštvo vjernika, njegova  djeca i supruga, braća i sestre, nećaci i nećakinje, bliža i dalja rodbina, prijatelji, znanci i mještani Mejaša. Naše brojne sestre  zajedno sa č. majkom s. Radoslavom i s. provincijalkom s. Anemarie svojom nazočnošću iskazale su mu počast i poštovanje, a s. Leoni i njegovoj obitelji iskrenu sućut.

 Sv. Misa bila je u župskoj crkvi na Mejašima – Split, nakon obavljenog pokopa. Neka mu je Gospodin nagrada za mukotrpan život i dobro koje je u životu učinio.

  Vijesti - Sve