Stadlerovo u veljači 2020.

Stadlerovo u veljači 2020.

Nedelja, 9. 2. 2020.

Dan molitve i spomena na slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, proslavljen je u subotu, 8. veljače, 2020. god. u sarajevskoj prvostolnici. Na molitvu krunice uz razmišljanja o Stadlerovom tumačenju Božjih zapovijedi,  kao i na euharistijsko slavlje okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa, djeca Stadlerova dječjeg Egipta iz Sarajeva, zajednica bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, vjerni puk Božji, te hodočasnici iz Viteza predvođeni sestrama iz samostana sv. Josipa i Doma za stare i nemoćne „Sv. Josip“ u Vitezu.

Misna čitanja, molitvu vjernika, animirale su: kandidatica Nikolina i novakinja s. Rita, a sviranje i pjevanje novakinja s. Mihaela, pod vodstvom maestra, profesora vlč. Marka Stanušića, zajedno sa zborom svih sestara Služavki Malog Isusa, kao i sveg puka Božjeg.
Euharistijsko slavlje predslavio je dr. Oliver Jurišić, vicerektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu uz koncelebraciju preč. Mate Majića katedralnog župnika, te asistenciju bogoslova.
Dr. Oliver je na početku homilije tumačeći naviještenu Riječ Božju, upozorio na opasnost aktivnosti i sindrom sagorijevanja u aktivnostima i na radnom mjestu. Tu opasnost i napast prepoznao je Isus, te pozvao učenike da pođu u osamu, otpočinuti malo; jer je bitni i zdravi dio kršćanskog života znati kada treba stati i povući se u osamu, istaknuo je dr. Oliver. Tumačeći drugi dio Evanđelja propovjednik je opet je naglasio da nije sramota i grijeh odmoriti od aktivnosti. Kao kršćani trebamo znati biti aktivni i pokazati drugima Boga, ali i znati povući se u osamu, na molitvu, zaključio je dr. Oliver.
Na kraju svete mise, svi se okupili na grobu sluge Božjega, gdje je izmoljena molitva za njegovu beatifikaciju.
s. M. Manda Pršlja 
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve