Stadlerovo u listopadu, 2016.

Stadlerovo u listopadu, 2016.

Subota, 8. 10. 2016.

{image:14:medium}
 
Milosrđe u životu sluge Božjega Josipa Stadlera
 
Misno slavlje predslavio je vlč. Jakov Kajinić - duhovnik bogoslova uz suslavlje  katedralnog  župnika - vlč. Marka Majstorovića,  preč. Josipa Kneževića - rektora vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu i vlč. Marka Mikića - vicerektora.

 
U subotu, 8. listopada 2016.godine proslavljen je Dan sluge Božjega dr. Josipa Stadlera u katedrali Srca Isusova. Obilježavanje je već po uobičajenom redoslijedu započelo molitvom i meditacijom pola sata prije svete Mise na temu:Žalosna i nevoljna utješiti, koju je priredila s. M. Marinela Zeko, a predmolile su s. M. Kristina Adžamić, s. M. Manda Pršlja i kandidatica Ivka Martinović.
Svetu misu predslavio je vlč. Jakov Kajinić duhovnik bogoslova uz suslavlje  katedralog  župnika, vlč. Marka Majstorovića,  preč. Josipa Kneževića- rektora vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevui vlč. Marka Mikića – vicerektora.
U prigodnoj propovijedi vlč. Jakov se osvrnuo na blaženstva koja se nalaze u Evanđelju. Pored onih osam koja su poznata, jako su važna i ona druga koja govore o Blaženoj koja povjerova da će se ispuniti što joj je rečeno od Gospodina, Usp. (Lk 1,45) “Blago onima koji ne vidješe, a vjeruju” (Iv 20,29) i ono blaženstvo na koje nam upravo sada, danas ovdje Isus u Evanđelju želi staviti na srce: "Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!" Lk 11, 28. Upravo to blaženstvo živio je sluga Božji Josip Stadler. Cijeli svoj život nastojao je slušati Božju Riječ, uskladiti svoju volju sa voljom Božjom. Stadler je ispunio svoj životni zadatak, izvršavajući volju Božju i zato je postigao krunu svetosti. Vlč. Jakov naveo je više primjera, od kojih se svaki može primijeniti na Stadlera. Stadler je ljubio najmanje, nije tražio nikakve slave, nije htio nikoga obraćati, nego samo raditi na sebi i služiti. Vjerovao je u silu ljubavi i da mu je Bog blizu. Neka po uzoru na njega i nama u životu bude najvažnije služiti, ljubiti i vjerovati da je Bog s nama, kazao je na kraju propovijedi vlč. Jakov.
Nakon popričesne molitve i prije završnog blagoslova svećenici, sestre, djeca „SDE“ i vjernici okupili su se oko groba sluge Božjega te izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim, sa nadom da će biti brzo uzdignut na čast Oltara.
s. M. Manda Pršlja 
  Vijesti - Sve