Stadlerovo u svibnju 2017.

Stadlerovo u svibnju 2017.

Četvrtak, 11. 5. 2017.

{image:17:medium}Dan sluge Božjega dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa obilježen je molitvom i euharistijskim slavljem u sarajevskoj prvostolnici 8. svibnja 2017. godine. Molitvu i slavlje uzveličali su hodočasnici iz Voćina koji su predvođeni sestrama Služavkama Maloga Isusa došli moliti za svoje nakane na grobu sluge Božjega te zajedno s nama obilježiti njegov dan.

Molitvenu pripravu za euharistijsko slavlje u 17.30 sati animirale su sestre Služavke Maloga Isusa, zajedno s hodočasnicima, a svetu misu u 18.00 sati predslavio je katedralni župnim preč. Marko Majstorović uz koncelebraciju mons. Pave Jurišića, postulatora kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Stadlera te vlč. Marka Mikića, vicerektora na vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Liturgijsko pjevanje te čitanje pod svetom misom animirali su bogoslovi vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.
Preč. Majstorović je u prigodnoj propovijedi istaknuo kako je sluga Božji nadbiskup Stadler bio uzoran pastir stada kojeg mu je Gospodin, Dobri Pastir povjerio i koji mu je bio uzor i oslonac u životu. Svojim primjerom života pokazao nam je i ostavio u baštinu mnoga djela koja svjedoče njegovu ljubav prema Gospodinu. Njemu dolazimo svakog osmog u mjesecu sa svojim nakanama vjerujući da nas zagovara kod Gospodina i Bezgrešne Djevice Marije, te se nadamo da ćemo ga uskoro moći častiti kao blaženika.
Po završetku popričesne molitve mnoštvo hodočasnika se zajedno sa svećenicima i sestrama okupilo oko groba nadbiskupa Stadlera na molitvu za njegovo proglašenje blaženim te mu preporučivalo svoje potrebe i nakane. Neka Dobri Pastir usliši naše molitve po svojoj ljubavi i volji.
s.J
  Vijesti - Sve