Stadlerovo u travnju, 2016.

Stadlerovo u travnju, 2016.

Petak, 8. 4. 2016.

Proslava Stadlerova u travnju obilježena je u sarajevskoj prvostolnici molitvom i slavljem svete mise na kojoj su sudjelovale sestre Služavke Maloga Isusa, djeca iz Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica na čelu sa odgojiteljima, te brojni vjernici i štovatelji sluge Božjega Stadlera, među kojima su bili mladi Prijatelji Maloga Isusa iz Gromiljaka predvođeni sestrama Služavka Maloga Isusa.


U 17.30 sati sestre su započele meditaciju o tjelesnom djelu milosrđa: Bolesnika pohoditi, koju je na temelju poslanica sluge Božjega J. Stadlera priredila sestra M. Marina Piljić. Svetu misu predslavio je župnik vlč. Marko Majstorović uz suslavlje mons. Pave Jurišića, postulatora kauze za proglašenje sluge Božjega Josipa Stadlera blaženim, vlč. Damira Ivanovića, ekonoma na vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, vlč. Jakova Kajinića, duhovnika, vlč. Marka Mikića, vicerektora na vrhbosanskom bogoslovom sjemeništu, p. Luke Lučića, DI. te vlč. Ljube Zadrića, đakona.

Vlč. Majstorović se u prigodnoj propovijedi osvrnuo i na tjelesno djelo milosrđa o kojem su prisutni razmišljali tijekom meditacije te istaknuo kako je danas puno onih koji su bolesni bilo na tijelu bilo na duši. Pohoditi bolesnika znači dati mu utjehu, ohrabrenje, snagu za život i na koncu pomoći mu ozdraviti. Isus je liječio i duhovne i tjelesne bolesti. I danas želi biti liječnik onima koji su u potrebi, ali želi da i mi budemo spremni biti liječnici jedni drugima, biti blizi jedni drugima. Svijetlih primjera i uzora u tome imamo puno u povijesti Crkve. Jedan od tih uzora je svakako i naš Nadbiskup sluga Božji Stadler koji je nastojao živjeti evanđelje i provoditi ga u djelo. Gledajući njega i mi možemo činiti što je do nas i koliko je u našoj moći da budemo jedni drugima utjeha, radost, lijek, kako bi Božje milosrđe doprlo do svih ljudi.

Nakon popričesne molitve okupljeni u katedrali izmolili su molitvu za proglašenje sluge Božjega blaženim moleći njegov zagovor i pomoć da budemo apostoli milosrđa u našoj zemlji, župi i zajednici. Neka Mali Isus usliši naše prošnje na slavu svoga Imena. s. J.

  Vijesti - Sve