Susret sestara juniorki Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije

Susret sestara juniorki Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije

Subota, 9. 6. 2018.

U subotu, 9. lipnja 2018. godine, u prostorijama samostana Egipat, održan je susret sestara juniorki SMI sarajevske provincije, pod vodsvom magistre juniorski s. M. Ljilje Marinčić, a u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije na čelu s dr. Sandom Smoljo.

Zajedno su razmišljale o asertivnoj komunikaciji koja je zapravo komunikacija Evanđelja, naglašeno je u predavanju. Asertivnost nam neće garantirati dogovor s drugima, uvijek i svugdje, ali će nam pomoći da se osjećamo bolje, jer smo rekli što mislimo i želimo u pravo vrijeme na pravom mjestu. U tehnici asertivnog komuniciranja naglašava se potreba jasnog iznošenja svojih stajališta i osjećaja, zatim je potrebno zastupati sebe, u komunikaciji predlagati rješenja, opisivati, a tek potom ocjenjivati, te ne napadati druge nego koristiti ja poruke.  U drugom predavanju dr. Sanda je govorila o empatiji naglasivši kako se dijalog ne započinje postavljanjem pitanja, te nije dovoljno znati kako se samo drugi osjeća nego ga i shvatiti. Sam čin empatije treba voditi ka oslobođenju, te pomoći u rastu čiste empatije.
Nakon dva bloka predavanja, uslijedio je individualni rad kao refleksija na rečeno, te prilika za ispitivanje vlastitih odnosa s bližnjima.

Susret je završio u posljepodnevnim satima s nadom da će i ovaj susret uroditi plodom rada na vlastitoj zrelosti.

s. M. Ana Prkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve