Susret sestara juniorski u Međugorju

Susret sestara juniorski u Međugorju

Ponedjeljak, 28. 6. 2021.

U nedjelju, 27. lipnja. 2021. godine u ranim jutarnjim satima učiteljica juniorki s. M. Ljilja Marinčić zaputila se s podmlatkom Provincije – sestrama juniorkama s. M. Piom Pilić, s. M. Nikolinom Džavić, s. M. Mihaelom Martinović i s. M. Ritom Oborović – u Međugorje gdje je održan juniorski susret sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije.

Došavši u Međugorje uputile su se najprije na obližnji brežuljak moleći Gospinu krunicu s razmatranjima Radosnog otajstva krunice. Tako je svaka imala mogućnost izreći ono što joj je na srcu i zahvaliti se našoj dragoj nebeskoj Majčici koja je uzor svake sestre Služavke Maloga Isusa. Pri dolasku u župnu crkvu pristupile su sakramentu svete ispovijedi nakon koje je uslijedilo Euharistijsko slavlje.

Nakon duhovne okrepe uslijedila je tjelesna okrepa i posjet Etno selu Herceg, gdje smo imali kratki osvrt na proteklu akademsku godinu. Susret smo završile razgovorom s našom magistrom. Obnovljena duha, ohrabrene zajedničkim iskustvom i poticajima te s novom snagom i pouzdanjem, krenule smo u svoju svakodnevnicu, spremnije za odgovor na zov Ljubavi u svojim svakidašnjim služenjima, imajući na umu i srcu da je najvažnije biti s Gospodinom. Zahvalne smo Gospodinu za sve što nam je darovao po ovom susretu.

s. M. Rita Oborović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve