SUSRET DJEVOJAKA U PROVINCIJALNOJ KUĆI

SUSRET DJEVOJAKA U PROVINCIJALNOJ KUĆI

Subota, 5. 11. 2016.

Djevojke viših razreda osnovne škole iz Zagreba, Pitomače, Kloštra Podravskog, Donje Stubice i Martijanca kod Ludbrega posjetile su 29. listopada i 5. studenoga 2016. naš samostan "Antunovac" u Zagrebu. Susrete je organiziralo Vijeće za apostola zvanja Zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina. Odazvao se lijep broj djevojaka koje su željele vidjeti što redovnice rade i kako žive. Kroz zajedničko druženje razmišljalo se o vrijednostima koje svatko od nas ima, o tome tko nam ih je dao i kako mu zahvaliti. Vrhunac susreta bio je slavlje svete mise koju su pjevanjem, sviranjem i čitanjem animirale same sudionice susreta, a euharistiju je predslavio vlč. Nikola Platužić zajedno s vlč. Sinišom Blatarićem. Kao najbolji osvrt na susrete donosimo dojmove sudionica Sare i Mirne.



Posjetile smo sestre -Služavke malog Isusa. Do tamo smo putovale vlakom, u pratnji naše vjeroučiteljice. Prije toga, posjetile smo Zagrebačku katedralu u pratnji s. Petre i s. Mirjam. Nakon kratke molitve na grobu našeg blaženika Alojzija Stepinca, krenule smo do samostana sestara Služavki Malog Isusa gdje su nas one dočekale radosna srca. Kratko smo se okrijepile, poslije čega je naše druženje nastavljeno pod vodstvom s. Jasmine, koja nas je, na vrlo dojmljiv način, potaknula da razmišljamo o onome što nam je najdragocjenije u životu, što je naš dragocjeni biser. Sudjelovale smo sa sestrama na molitvi srednjeg časa u njihovoj samostanskoj kapeli. Mnogima od nas bio je vrlo dojmljiv susret sa starijim i nemoćnim gospođama o kojima također sestre brinu. Razgovarale smo s njima i otpjevale im nekoliko pjesama. Poslije ručka, uslijedilo je predstavljanje Družbe, pa rekreacija, koju smo sve željno iščekivale. Pripremile su nam je kandidatice u samostanu. Bilo je zabavno pokušati natjerati ribice u tanjur pomoću novina, ili otpuhivati pero preko konopca. Bile smo i u dječjem vrtiću, gdje djece, na žalost, nije bilo, no svejedno smo se zabavile igrajući se mnogim didaktičkim igračkama, lutkama, medvjedićima i kockicama. Lijepo je bilo prisjetiti se djetinjstva. Časne su nas pozvale da dođemo u proljeće kad se djeca budu vani igrala, da im i mi pomognemo čuvati djecu. Naš je susret završio euharistijskim klanjanjem gdje smo kroz pjesmu i osobnu molitvu mogle reći Isusu najdublje tajne našega srca. Bilo nam je jako lijepo i rado bismo ponovile ovaj susret!

Sara


Naš susret je započeo je u 10,00 sati, a završio oko 18,00 sati. Bilo nas je 16 djevojaka. Prvo smo se upoznale, a onda smo se družile uz zanimljive igre. U međuvremenu smo bile u posjeti u staračkom domu. Taj posjet me jako dirnuo... Zatim smo imale klanjanje i mogućnost za sv. Ispovijed, te je potom bila misa. Bilo mi je predivno. Stvarno sam uživala. Dan mi je jako brzo prošao u smijehu, igri i molitvi, tako da mi je bilo žao kada je došao kraj. Meni su super zanimljive i opuštajuće bile igre. Družile smo se i zabavljale kroz timski rad i igru. Voljela bih da se ovakvi susreti puno puta ponove.

Od srca Vam hvala na predivno ispunjenom danu i tolikoj radosti koju ste nam pružili.

Mirna

  Vijesti - Sve