Susret Prijatelja Maloga Isusa u Neumu

Susret Prijatelja Maloga Isusa u Neumu

Srijeda, 7. 11. 2012.

NEUM: U župnoj crkvi Gospe od zdravlja u Neumu održan je  7. studenog 2012. godine susret Prijatelja malog Isusa. Pored  članova i simpatizera Prijatelja malog Isusa,  susretu je nazočila i sestra Ružica Ivić, pročelnica Prijatelja malog Isusa iz Gromiljaka.


U okviru programa održala je Pava Kriste, članica PMI iz Neuma,  poučno predavanje  na temu : Prijatelji malog Isusa u Godini vjere. U radnom djelu susreta dogovoreno je da se osnuje fond za pomoć potrebnima, koji će voditi sestra Tereza Dokić, a svi članovi PMI i simpatizeri imaju obvezu među svojim prijateljima i poznanicima širiti vijest o osnivanju fonda,  kako bi se mogli obratiti svi koji žele pomoći, a i oni kojima je pomoć potrebna.

Nazočnima se obratila i sestra Ružica, koja je pozdravila sve prisutne, a posebno 14 novih članica Prijatelja malog Isusa. 

Uslijedila je Sveta misa što ju je predvodio župnik don Ivica Puljić, a pod kojom su  nakon popričesne molitve podijeljene članske iskaznice novim članicama  Prijatelja malog Isusa. Oni su  radosna srca pred oltarom izrekle svečanu prisegu.

Nakon  Svete mise bilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, molitva i meditacija uz lijepo pijevanje.  Na kraju nas je don Ivica blagoslovio s Presvetim sakramentom te smo se u tišini razišli i tako ponijeli mir i malog Isusa svojim kućama i obiteljima.

Cvija Konjevod

  Vijesti - Sve