Susret za mlade Župe Gromiljak

Susret za mlade Župe Gromiljak

Subota, 19. 3. 2016.

Isus koji nas potiče na pomirenje

U Kući Navještenja na Gromiljaku u subotu, 19. ožujka 2016. god. s. Marina Perić održala je susret za mlade župe Gromiljak. Tema susreta „Isus koji nas potiče na pomirenje“ mladima je podsvijestila ljepotu kršćanskog življenja putem pomirenja i opraštanja.


Istakla je 3 dimenzije pomirenja te pozvala da se pomirimo sa sobom, s bližnjima i s Bogom koji nas neizmjerno ljubi i strpljivo čeka da se vratimo Bogu koji je pravi put, Njemu koji je istinska sreća i ljubav. Govoreći o opraštanju citirala je biblijski tekst iz evanđelja: „Tada pristupi k njemu Petar i reče: „Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svome ako se ogriješi o mene? Do sedam puta? Kaže mu Isus: „ Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam“ (Mt 18, 21-22)., naglasivši time važnost oprosta jer nas oproštenje oslobađa za ljubav, za daljnji hod prema Bogu i bližnjemu te oslobađa nas ljutnje i ogorčenosti jer samo na takav način može se iskusiti istinska sreća susreta Boga i čovjeka.

Za kraj samoga susreta s.Marina je, kao molitveno-meditativni završetak, pročitala priču koja prikazuje dobrog stolara koji gradi mostove a ne zidove te pozvala da i mi budemo graditelji mostova i bolje budućnosti.

(M.P.)

  Vijesti - Sve